≫ 

Snimak hapšenja Deksterove grupe, koji se vodio kao nestao: Razvaljuju vrata, čuje se "lezi dole"

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu

  • 13

Pripadnici policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave za grad Beograd, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal u nastavku akcije "Muflon" uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su pripadnici organizovane kriminalne grupe, čiji je organizator Dario Đorđević zvani Dekster (33) uhapšen od strane austrijske policije u Beču, a po informacijama bezbednosnih službi Srbije, kojom prilikom je zaplenjeno oko 10 kilograma heroina.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, policija je uhapsila pripadnike organizovane kriminalne grupe: P. N. (32), S. R. (32), S. Ž. (25) i O. T. (38), dok se za dve osobe intenzivno traga.

Policija je pretresom 16 lokacija na teritoriji Beograda pronašla narkotike i skupocena vozila od kojih je jedno blindirano, kao i veću količinu novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

- Predsednik Vučić je poveo rat sa mafijom i u toj borbi nema nedodirljivih. Razbijanje organizovane kriminalne grupe Darija Đorđevića, zaplena velike količine heroina, ali i razbijanje krijumčarskog lanca narkotika je veliki uspeh Ministarstva unutrašnjih poslova, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal. Zahvaljući strpljivom i upornom radu svih naših bezbednosnih struktura naše ulice su još bezbednije. Hapšenje Đorđevića u Beču na osnovu informacija koje je MUP dostavio austrijskim kolegama govori da je saradnja policija jedini način za borbu sa zlom - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Dekster pao u akciji "Trojanski štit"

Austrijske vlasti saopštile su danas da je Dario Ðorđević Dekster, pripadnik Kavačkog klana, uhapšen u okviru međunarodne policijske operacije "Trojanski štit", u kojoj je širom sveta uhapšeno 800 lica, a samo u Austriji 81 osoba.

Zahvaljujući dobroj saradnji sa američkim FBI-om i Europolom, Austrija je uspela da zada veliki udarac narko-mafiji, istakao je na pres konferenciji ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer.

FBI je uspeo da se infiltrira u zaključanu komunikaciju mafijaškog klana, i tako je više od 25 miliona telefonskih razgovora i poruka dekodirano, naveo je on.

U toku 18 meseci je, tokom prekograničnih istraga, uhapšeno više od 800 osumnjičenih u više od 100 zemalja.

Austrijska Kriminalistička sluzba je od 1. aprila pokrenula uspešnu akciju, koja je rezultirala 7. juna, prema rečima generalnog dirketora za javnu bezbednost Franca Rufa, velikom akcijom, u kojoj je uhapšen i Dekster.

Fokus operacije u Austriji, koja je vođena pod imenom „Ahiles“, bila je mafija sa Zapadnog Balkana, koja je širom sveta aktivna u trgovini narkoticima i oružjem.

U ponedeljak je oko 400 policajaca upala u više prostorija, i tokom akcije uhapsila 30 osoba, zaplenila 400 kilograma narotima u vrednosti od 4,6 miliona evra.

U Austriji je, prema rečima ministarke pravosuđa Alme Zadić, u okviru celokupne akcije sprovedeno 67 pretresa stanova, pretežno u Beču, Donjoj Austriji, Salcburgu i Tirolu, usled kojih je uhapšeno 81 lice.

- Radi se o ogromnoj narko mreži koja je bila i u Austriji aktivna. Zaplenili smo kod njih i 35 komada oružja, 707 kilograma narkotika i više od 650.000 evra u gotovini - objasnila je ona.

Rekla je da je ovo samo početak, i najavila dalje delovanje u ovom postupku.

Nehamer je kazao da je međunarodna saradnja ključ u uspešnoj borbi protiv organizovanog kriminala.

- Kriminalnim organizacijama u Austriji nema mesta - podvukao je on.

Portparol bečkog tužilaštva Nina Busek istakla je da su uhapšena lica osumnjičena da su glavne osobe u trgovini narkoticima u velikom stilu.

Ruf je rekao da posebno treba idzvojiti da je uhapšen Dario Ðorđević Dekster koji je tražen u Srbiji za trostruko ubistvo.

- On je bio tek par dana u Beču, a prethodno se krio u Turskoj i Grčkoj. Kod njega je zaplenjeno 10 kilograma narkotima - rekao je Ruf dodajući da se radi o vođi ove bande.

Takođe je preneo da je rešena i jedna otmica u Srbiji, podsećajući na slučaj jednog državljanina Srbije koji je otet i zlostavljan u Beču zbog duga u visini od 2.000 evra.

Pored toga, prema Rufu, uhapšen je dalji Srbin zbog trgovine narkotika, protiv kojeg se isto vodi istraga u Srbiji zbog ubistva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valter

    9. jun 2021 | 10:06

    To hapsi bagru , decu nam truju ....

  • +++BG

    9. jun 2021 | 10:09

    SVAKI DAN ROKAJ VULINE,SKLANJAJ OLOS SA ULICE,IMAS ODRESENE RUKE,SAMO SUDOVI DA SE DOZOVU PAMETI,BEZ NANOGICA I UKORA!!OSILILA SE BAGRA ,U SRED BECA DRZI U KUCI 10KG TESKE DROGE,BEZ MOZGA I BAHATO!!

  • Bane

    9. jun 2021 | 12:12

    FBI uhapsi vise nasih nego mi za 20 godina!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA