≫ 

Preživeo je rat i gangrenu, a poginuo nadomak kuće: Dario upucan usred bela dana dok je krčio livadu

Kako "Telegraf" nezvanično saznaje, ne postoji motiv, te se slučaj tretira kao nehatno lišenje života, odnosno smatra se da je Daria pogodio zalutali metak. Ipak, radi se na tome da se pokaže da li je bilo nedozvoljenog nošenja oružja na obližnjem lovištu

  • 9
Dario H, upucan, Paraćin Foto: Privatna arhiva

Dario H. (44) pronađen je 31. januara sa prostrelnom ranom na grudima nadomak sela Glavica kod Paraćina. Njega je Hitna pomoć prevezla u bolnicu, a nakon dve operacije i povratka kući, preminuo je 28. februara. I dalje nije poznato da li je u pitanju ubistvo ili zalutali metak.

- Sve se desilo nadomak sela Glavica. Na oko 300 metara od kuća i 100 metara od auto-puta, na livadi na koju je išao da krči šiblje. Kada sam pričala sa inspektorom, rekao mi je da je pucano sa udaljenosti od oko 30 metara. Kada je upucan, moj sin je bio svestan. Mislio je da je pogođen s leđa jer ga je bolela izlazna rana. Ulaznu nije ni osetio. Pozvao je komšiju na telefon, a on je zvao svoju majku u bolnicu i po Daria je poslat sanitet Hitne pomoći. On je čuo dva pucnja. To je potvrdio i čuvar iz obližnjeg magacina - priča za "Telegraf" Dariova majka L. P.

Ona dodaje da ne može da shvati kako je tako nešto moglo da se dogodi.

- Nije mi jasno kako je tako nešto moglo da se dogodi. Kažu da ga verovatno onaj ko je pucao nije video. Kako je mogao da ga ne vidi? Desilo se usred bela dana, oko podne. Neko je morao da zna da će on da bude tu. Pored je bio parkiran traktor sa prikolicom, jedan dečko je bio sa njim. Međutim, on je mentalno bolestan i ne mogu da ga saslušaju. Tri puta je davao izjavu i sva tri puta je menjao iskaz - objašnjava majka ubijenog.

Dario je prvo prevezen u bolnicu u Paraćinu gde je operisan, a potom je prebačen u Beograd, gde je takođe operisan i gde je u bolničkom krevetu proveo 19 dana. Potom je vraćen u Paraćin, gde je u bolnici proveo još četiri dana, a potom je pušten kući. U porodičnom domu je preminuo nekoliko dana kasnije, 28. februara. Obdukcijom je utvrđeno da je došlo do srčanog udara.

- I vesti koje sam dobila i sahrana bile su kao u snu. Ne mogu da shvatim zašto se to desilo. Bio je pošten, nije bio kriminalac, da mu se neko sveti. I da je bio, trebalo bi da ga zatvore, ne da ga neko ubije. Glavni inspektor, s kojim sam razgovarala, rekao je da ga poznaje, da je bio dobar dečko i vredan radnik - dodaje ona.

Dario je njeno dete iz prvog braka. Izbeglica je iz Hrvatske, odakle je, sa 15 godina, iz straha pobegao kod majke sam, u jeku rata.

- Uspeo je da ostane živ kroz sve to, a ovde mu je život oduzeo neko iz njegovog naroda. Pre sedam godina imao je gangrenu pankreasa. I tada mu je život visio u koncu. Doktor ga je operisao i spasio ga. Tako nešto preživljava jedna u 1000 osoba. Ipak, eto kako mu se okončao život - kroz suze priča majka.

Kako kaže, sa sinom se čula nekoliko dana ranije, a on kao da je imao predosećaj da će nešto da se dogodi.

- On ima dete od 10 godina. Čuli smo se tri dana pre nego što se sve desilo. Rekao mi je da mu čuvam dete ako mu se nešto desi. Kao da je nešto predosećao - priseća se.

Majka ističe da "ne postoji ništa što može da joj vrati sina", ali i da ne može da se pomiri sa tim da ga je neko ubio i da se ta osoba slobodno kreće.

Nema motiva

Kako "Telegraf" nezvanično saznaje, pad metka je primetan na oko 30 centimetara razdaljine između dva drveta koja su udaljena oko četiri do pet metara, što znači da je pucano sa obližnjeg brda. Iz te situacije izvodi se zaključak da je nemoguće da je Dario upucan sa 30 metara razdaljine.

Slučaj se ne vodi kao ubistvo jer ne postoji motiv. Hitac je, navodno, došao iz pravca lovišta, ali se ne zna da li je u pitanju bio legalan ili ilegalan izlazak u lov. Predmet trenutno vodi Osnovno javno tužilaštvo u Paraćinu, a ukoliko se pojave dokazi da pripada nadležnosti Višeg javnog tužilaštva, biće prosleđen toj instituciji.

Trenutno se slučaj vodi kao nehatno lišenje života. Zasad se karakteriše kao nesreća izazvana zalutalim metkom, izvršilac je nepoznat, a utvrđuju se činjenice. Radi se na tome da se pokaže da li je bilo nedozvoljenog nošenja oružja na lovištu.

Video: Pronađeno beživotno telo žene: Jeziv prizor na Adi Ciganliji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    15. jun 2021 | 22:21

    Traljava istraga, gvožđe se kuje dok je vruće, zašto nije blokirano brdo, jer ako je zvao i rekao da je ranjen verovatno da taj koji je da kažemo pucao neće sam da se javi, zato postoje metode u operativi, a to oni dobro znaju, da je nekom sa vrha poginuo iskopali bi brdo dokle ga ne nadju, ovako.....!?

  • V8

    15. jun 2021 | 22:23

    Svi Karabini legalni na proveru, a posle iznadna akcija pretresa kuća iz okoline, ubica nije daleko, ubica se hvata i kroz razgovor, šta kažu bazne stanice mobilnih telefona, itd,itd,nisu azurni...

  • Nenad

    15. jun 2021 | 23:32

    Upoznao sam ovog nazalost pokojnog Darija davne 90 set i neke u grotlu rata koji je buktao u bivsoj Jugoslaviji.Dosao je kao deckic iz Hrvatske u Srbiju u Blace kod svog dede gde je bio neko vreme.Kasnije posle nekog vremena je otisao i nikad ga vise nisam video do sad kada ste i napisali ovaj clanak.Tuzna sudbina jednog vedrog momka nazalost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA