≫ 

Status Marijinog oca u 6 reči otkriva beskrajnu tugu: Brutalno je silovana i ubijena na današnji dan

Sa samo osam godina Marija je dospela u ruke čoveka koji ju je monstruozno ubio, nakon što se seksualno iživeo nad njom

  • 5
Slobodan, Marija Jovanović Foto: Privatna arhiva

"11. godina čekamo da se pojaviš. Marija Jovanović 2. 8. 2002. - 26. 6. 2010."

Status, tako kratak, a tako tužan, ostavio je na fejsbuku Slobodan Jovanović, otac mučki ubijene devojčice Marije, koja je na dašanji dan zauvek zaspala pod naislnom rukom komšije, silovatelja, Mladena Ogulinca.

"Anđeli čuvaju anđela", "Anđelak lepi u nebeskom carstvu" poruke su utehe koje su njegovi brojni prijatelji ostavili...

Sa samo osam godina Marija je dospela u ruke čoveka koji ju je monstruozno ubio, nakon što se seksualno iživeo nad njom, a ona mu zapretila da će sve reći majci.

Slobodan, Marija Jovanović Foto: Privatna arhiva

Telo je zakopao i pobegao. Svi su odmah posumnjali na Ogulinca i krenula je potraga. Tragajući po njegovom dvorištu, Marijin otac, policija i još jedan meštatin zatekli su mačku koja mjauče. Bila je tačno na mestu gde je devojčica ukopana, a kada je policajac razgrnuo zemlju, ugledali su ručicu.

Osumnjičeni Ogulinac uhapšen je uveče. Jedva su ga spasli linča. Nikada nije osuđen, umro je od infarkta u pritvoru posle dva meseca i to tačno na Marijin rođendan.

A onda je krenula borba Marijinog oca, ne za Mariju, jer nju sada čuvaju anđeli, već za drugu decu. Usvojen je Marijin zakon.

- Donesen je jedan novi zakon. Ja sam ga zamislio da bude preventivna brana svim eventualnim pedofilima i silovateljima, da ne čine zlodela. Ono što je bitna stavka tog Zakona jeste taj registar. Jedino na čemu insistiram, jeste da bude javan. Registar postoji, ali je potrebna ta neka zakonska regulativa i da se kaže da svi pedofili mogu biti javno prokazani - ispričao je ranije ove godine Jovanović, inicijator Marijinog zakona za "Telegraf.rs".

Marijin zakon usvojen je 2013. godine.

Slobodan, Marija Jovanović Foto: Privatna arhiva

Ovaj zakon je otklonio svaku mogućnost da zastari krivično delo pedofilije i silovanja maloletnika, a pooštrene su i mere protiv pedofila i silovatelja. Formirana je i evidencija pedofila sa DNK podacima.

Video: Na ovom mestu na Kanarevom brdu ubijen je 22-godišnjak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA