≫ 

Prve slike nesreće na pruzi kod Šapca: Auto na koji je naleteo voz potpuno smrskan, preminuo vozač

Ovo je druga nesreća na srpskim prugama u roku od samo pola dana

  • 3
Nesreća, voz, Šabac

Foto: D. Grujić

Kako su iz Infrastruktura železnice saopštili danas, jedan muškarac poginuo je kada je na njega naleteo voz na pružnom prelazu kod Šapca. Kako se vidi na fotografijama, automobil na koji je voz naleteo potpuno je smrskan.

Prema informacijama iz Infrastruktura železnice, vozač (71) iz Novog Sada je pokušao da zaobiđe spuštenu rampu na pruzi i tada je na njega naleteo voz. Nije mu bilo spasa. Voz je saobraćao iz Štitara ka Beogradu.

Kako saznajemo, muškarac je prevozio limove, pa je moguće da su ispali sa automobila kada je, kako se pretpostavlja, pokušao da zaobiđe rampu.

Jedna od pretpostavki je i da je čoveku pozlilo u trenutku kada se nalazio u autu na pruzi. Voz je svirao, ali nesreća nije mogla da se izbegne. Voz je udario auto sa vozačeve stane i čovek je na mestu ostao mrtav.

O nesreći je odmah obavešten MUP, a železnički saobraćaj na ovom delu pruge je trenutno u prekidu.

"Infrastruktura železnice Srbije" izražava saučešće porodici nastradalog.

Nesreća, voz, Šabac

Foto: D. Grujić

Ovo je drugi slučaj na srpskim prugama u roku od samo pola dana da se dogodi nesreća na putnom prelazu obezbeđenom savremenom signalizacijom, zbog nepropisne vožnje učesnika u drumskom saobraćaju.

Sinoć u 19.55 sati, na putnom prelazu obezbeđenom polubranicima i svetlosnom signalizacijom, između Vlaškog Polja i Mladenovca teretni voz naleteo je na drumsko vozilo, koje je takođe zaobilazilo spuštene branike. U ovoj nesreći sinoć nije bilo povređenih, ali se takvi slučajevi najčešće tragično završavaju.

"Infrastruktura železnice Srbije" zato upozorava i apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju signalizaciju, voze pažljivo i budu odgovorni prema sebi i drugima, jer je to jedini način da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    28. jun 2021 | 12:49

    Pa postavite branike preko celog puta, u oba smera, tako da ne moze da se zaobidje, ili postavite kamere na svakom prelazu, pa kad neko zaobidje, a slucajno prezivi, vi mu oduzmite i automobil i dozvolu, dok se ne opamete! Previse je mrtvih zbog nepaznje i ljudske gluposti! Nama ne treba rat…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA