≫ 

"Dotrčala je uplakana i rekla: Udaviše se dvojica": Naložena obdukcija nastradalog Velibora

- Dotrčala je jedna naša sugrađanka, uplakana i rekla "udaviše se dvojica - objašnjava očevidac

  • 0
Davljenje, davljenik, Dunav Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Obukcija tela Velibora K. (29) iz Krupnja kod Loznice, koje je pronađeno u vodama Zapadne Morave, biće obavljena danas, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, javjaju Novosti.

Ronioci Žandarmerije juče su pronašli telo nesrećnog mladića nedaleko od Gradske plaže u Trsteniku, na manje od 50 metara od mesta gde je ušao u vodu.

Kako je navedeno, na obali u trenutku nesreće bio je Radovan Janošević, iskusni plivač iz Trstenika, koji, kako kaže, reku poznaje u dušu.

- Prvo sam video na obali dvojicu mladića, jedan je bio iz Loznice, drugi iz Čačka i samo sam ih upozorio da ne plivaju niže od tuša, jer tu od plitke vode odmah kreće dubina, rekli su mi da neće ni da se kupaju, došli su samo da budu pored reke i tako je i bilo - svedoči Radovan Janošević.

- U tom je došla i grupa od njih šest - sedam, trojica su bilo omanji, čini mi se snažniji, a trojica pozadi stajala, mlađi. Među njima je baš bio i stradali mladić, mislim u plavom šortsu.

Ti stariji su, objašnjava, bez problema otplivali do druge obale i nazad.

- Zastao sam na klupi sa poznanicom, već sam krenuo kući, kada je dotrčala jedna naša sugrađanka, uplakana i rekla "udaviše se dvojica" - kaže Janošević.

- Nisam čuo da neko viče, s klupe sam dotrčao do obale, stigao je i spasilac sa obližnjeg bazena. U međuvremenu je jedan iz grupe uspeo da izvadi jednog od dvojice mladića. Počeli smo svi da tražimo. Sa spasiocem sigurno smo tražili sve do klanice. Nigde ga nije bilo, pozvana je i policija.

Kako je ranije saopšteno, potraga za Veliborom K. koji je nestao u utorak posle 19 sati, nastavljena je juče ujutro. Prvo su satima priobalje reke pretraživali vatrogasci-spasioci iz Kraljeva, a popodne su pristigli ronioci Žandarmerije. Telo mladića koji je radio na izgradnji Moravskog koridora, našli su posle 20 minuta potrage.

Video: Ronioci u Limu izvukli auto kojim je Prijepoljac sleteo u reku, i dalje potraga za telom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA