≫ 

Veliki požar kod Subotice: Gorela šuma, sumnja se da je vatra buknula na prikolici traktora

Teren nepristupačan, gorelo na više mesta

  • 0
Požar u Belom Blatu ilustracija / Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U subotičkom naselju Veliki Radanovac, između Subotice i Palića, izbio je požar. Zapalilo se rastinje u Radanovačkoj šumi.

Prema nezvaničnim informacijama, do požara je došlo kada se zapalilo seno na traktoru i ubrzo je vatra zahvatila okolinu, rastinje, a zatim i deo šume.

Teren je prilično nepristupačan, ali vatrogasci su dali sve od sebe i ubrzo su vatru stavili pod kontrolu, iako gori na više mesta, piše Blic.

Gusti crni dim se dugo nadvijao nad tim delom prigrada koji je oko kilometar udaljen od naselja. U gašenju požara pomažu šumari, ali i građani.

Požar lokalizovan, nije ugrozio domaćinstva

Prema poslednjim informacijama, požar su pored subotičkih vatrogasaca, gasili i vatrogasci iz Bačke Topole, kao i meštani i šumari.

Prema dosadašnjim podacima, piše RTS, požar nije ugrozio domaćinstva u blizini Tresetišta, pa nema izveštaja o eventualnim povređenima.

Meštani u tom prigradskom naselju ukazuju da je požar izazvan nepažnjom, odnosno da ga je izazvao građanin kome se na traktoru zapalilo seno, potvrđujući ranije navode medija.

Za sada nema zvanične potvrde uzroka požara u Radanovačkoj šumi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA