≫ 

Pojavio se snimak kobne tuče u Aleksincu: Svađa prerasla u masovni obračun u kom je stradao Aleksa

Vlasnica restorana J. R. K. je policiji rekla da ne raspolaže snimcima video nadzora jer je navodno oprema oštećena u požaru

  • 30

Aleksa S. (26) iz Aleksinca preminuo je u maju u niškom UKC od posledica povreda na rođendanskom slavlju u jednom restoranu u ovom gradu. Porodica je "Telegrafu" ustupila snimak koji je kobnog dana nastao u restoranu.

Na videu sa nadzorne kamere vidi se kako jedan mladić prilazi drugom, koji sedi, a kako je navedeno na samom snimku, B. Č. "nasilnički vuče za uvo" D. I. (18) i inicira početak tuče.

Dvojica mladića neko vreme razgovaraju, priključuje im se još jedan momak, a onda i, kako je navedeno, M. S.,  "kako bez njega ne bi prošla nijedna rasprava".

U grupi u uglu restorana okuplja se sve veća grupa mladića, a onda počinju da se pesniče.

Kako je istankuto na snimku, O. P. je uznemireno posmatrao tuču. Do tog momenta nije imao kontakta sa Aleksom, nakon čega je Aleksa navodno uleteo među mladiće.

Dva momka koja se jasnije vide na snimku su navodno Aleksa i D. J. (17), kom je zadao više udaraca u glavu.

Dok deo gostiju u restoranu nemo posmatra masovni obračun, tuči se priključuje sve više mladića. U narednom momentu D. M. navodno povlači Aleksu u nazad, dok O. P. zamahuje pesnicom ka njegovom licu, ali ga promašuje.

Kako je naznačeno na snimku, u momentu kada se Aleksa nalazio usred komešanja, O. P. je stajao sa strane, bliže stolu, a NN lice je nekim predmetom zadalo udarac Aleksi u glavu. Kada je Aleksa pao, tuča je naglo prestala i ljudi su počeli da se okupljaju kako bi videli šta se dogodilo. U videu je navedeno da su mnogi koji su bili prisutni u trenutku tuče videli ko je NN lice.

Podsećamo, Aleksinčanka J. R. K. (39) osuđena je na kaznu zatvora od pet meseci koju će izdržavati u svom stanu i novčanom kaznom od 80.000 dinara jer je 16. maja, nakon tuče u njenom restoranu u kojoj je Aleksa smrtno stradao sakrila digitalni rekorder za video nadzor i time onemogućila policijskim službenicima istražne radnje.

J. R. K. je policiji kazala da ne raspolaže snimcima video nadzora jer je navodno oprema oštećena u požaru, ali je ustanovljeno da je digitalni rekorder sklonila kako bi prikrila činjenicu da je na rođendanskom slavlju u njenoj kafani, bilo više gostiju od broja dozvoljenih protivepidemijskim merama.

Uhapšena je 19. maja zbog sprečavanja i ometanja dokazivanja ali i zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i određen joj je pritvor do 30 dana.

Zbog teške telesne povrede sa smrtnim ishodom uhapšen je osamnaestogodišnji O.P. (18) jer se sumnjiči da je mladiću zadao kobni udarac u vrat.

Tridedetak ljudi, rodbine i prijatelja O. P. okupilo se jutros ispred Višeg suda u Nišu.

- Ovo nije protest, ovo je apel i molba Tužilaštvu da pošteno rade svoj posao. Bolje da 100 krivih bude na slobodi, nego jedan nevin u zatvoru, a naš Ognjen je najmanje kriv za ovaj nesrećni slučaj. Video sam snimak, a dete znam od rođenja i siguran sam da nije u stanju da povredi, a kamoli da ubije nekog - kazao je Dejan Đorđević, prijatelj porodice.

Takođe, uhapšeni su i M. S. (26) i Z. T. (18) kao i dvojica maloletnika ali zbog krivičnog dela učestvovanja u tuči.

Povod tragičnog sukoba bilo je gurkanje mlađih i starijih gostiju koje je kulminiralo fizičkim obračunom tokom kojeg je Aleksa zadobio jedan udarac koji je doveo do pucanja krvnog suda što je dovelo do smrti.

Video: Naš Ognjen je najmanje kriv za ubistvo Alekse Stojmenovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    8. jul 2021 | 10:53

    Da se nije umesao i dalje bi ziv bio.... I niko ne bi stradao

  • Lord

    8. jul 2021 | 11:15

    Ma da,sve su to fina deca,ljubi ih majka,dok ne dohvate flasu...

  • Lazar

    8. jul 2021 | 11:01

    Pre su bili rekli on je samo smirivao tucu ali sad posle snimka i ne deluje bas tako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA