≫ 

Najavljeno saslušanje Rebića u istrazi protiv Papića: Kao svedoka predložila ga Papićeva odbrana

Papića tužilaštvo sumnjiči za krivično delo zloupotreba službenog položaja

  • 1
Vladimir Rebic Printskrin: Youtube/Novo jutro

U Višem javnom tužilaštvu za četvrtak, 15. jul, zakazano je saslušanje direktora policije Vladimira Rebića u okviru istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana PapićaRebić će biti ispitan u tužilaštvu kao svedok kojeg je predložila Papićeva odbrana, rekao je za Tanjug njegov branilac Branilac Tapušković.

Papića tužilaštvo sumnjiči za krivično delo zloupotreba službenog položaja, jer je kako sumnja, u aprilu 2020. godine, mimo procedura, urgirao da se, sada osumnjičenom, da je jedan od vođa organizovane kriminalne grupe, Marku Miljkoviću, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Krajem aprila u istrazi protiv Papića svedočio je i bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović (sada ministar odbrane).

Papić je na saslušanju kod tužioca negirao izvršenje krivičnog dela.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u martu je hapšenjem Papića započelo sprovođenje dokaznih radnji u skraćenom postupku koji se vodi protiv Papića za krivično delo trgovina uticajem, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Papiću je ukinut pritvor 29. aprila i sada se brani sa slobode.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za ubistva, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmice i drugo.

Video: Snimak inspektora MUP-a osumnjičenog za odavanje istrage kavčanima i Belivuku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA