Pretučenom Ranku su polomljena rebra, a ne daju mu da nastavi lečenje u Kosovskoj Mitrovici

Ranka, koji je interno raseljen u Veliku Planu i došao je u Klinu da izvadi lična dokumenta, čuvaju pripadnici kosovske policije

  • 0
Tuča, pesnica, napad Foto-ilustracija: Shutterstock

Ranko Bacić (67) iz sela Dolac kod Kline pre tri dana na putu od njive prema kući pretukla su četvorica Albanaca. Danas je u pećkoj bolnici utvrđeno da su mu tom prilikom polomljena dva rebra.

Ranka, koji je interno raseljen u Veliku Planu i došao je u Klinu da izvadi lična dokumenta, čuvaju pripadnici kosovske policije. Njemu, međutim, nije dozvoljeno da nastavi lečenje u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

- Nadam se ipak da će posle svih neophodnih snimaka dozvoliti Baciću da napusti bolnicu u Peći i da dalje lečenje nastavi u Mitrovici - kaže za "Novosti" Božidar Šarković, predstavnik Srba iz Kline, koji je obilazio pretučenog Ranka.

Zbog posete i pomoći koju je pružio Baciću, Šarković je u utorak uveče gotovo dva sata saslušavala kosovska policija.

- Dvojica pripadnika kosovske policije došla su na kapiju i pristao sam da pođem sa njima u policijsku stanicu da dam izjavu. Ispitivali su me zašto pomažem Baciću, zbog čega sam propratio posetu direktora Kancelarije za KiM, kao i zašto sam na društvenoj mreži objavio da je Bacić pretučen. Rekao sam im da bi bilo korisnije i pravednije da pronađu one koji su pretukli Ranka Bacića umesto što meni postavljaju besmislena pitanja - ispričao je Šarković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA