≫ 

Uhapšene tri osobe zbog lažne dojave za bombu u Novom Sadu: Osumnjičeni tako odložio proces

Među uhapšenima su dve žene

  • 1
Hapšenje, lisice, uhapšen, policija Hapšenje/ Foto ilustracija: Shutterstock

Pripadnici policije u Novom Sadu, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a, rasvetlili su krivično delo izazivanje panike i nereda i uhapsili troje Novosađana, T. M. (25), D. M. (28) i Č. I. (38), osumnjičenih za lažnu dojavu o postavljenoj bombi u zgradi novosadskog suda.

- Sumnja se da je 13. jula T. M. pozvala telefonom centralu novosadskog suda i lažno dojavila da je u tom objektu postavljena bomba. Takođe, sumnja se da ju je na lažnu dojavu bombe, posredstvom D. M, nagovorio Č. I. kako bi bio odložen proces koji se protiv njega vodi u Osnovnom sudu - navedeno je u saopštenju.

Ženskim osobama T. M. i D. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedene, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

Muškarac Č. I. je sproveden u Okružni zatvor, na osnovu poternice koju je za njim raspisao Osnovni sud u Novom Sadu, dodaje se u saopštenju iz novosadske Policijske uprave.

Deset dojava od početka godine

Od početka godine zabeleženo je više od 10 dojava da je postavljena bomba. Neko je veoma uporan. Nekada to bude ženski, a nekada muški glas. Iako panike odavno nema, reč je o ozbiljnoj pretnji i policija svaki put mora da pretraži čitavu zgradu.

Međutim, iako su, srećom, sve ove dojave bile lažne, ne završi se sve na anonimnosti. Policija je objavila da je 25. maja uhapsila Subotičana Z. B. (47) zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanje panike i nereda.

Sumnja se da je on 25. maja telefonom pozvao centralu Osnovnog suda u Novom Sadu i lažno ih obavestio da je u podrumu te zgrade postavljena bomba.

A samo šest dana ranije takođe je bila zabeležena jedna lažna dojava. Tada je reč bilo o četvrtom takvom pozivu tokom ove godine i stigla je sa pozivnog broja iz BiH.

Novi Sad, bomba, sud Printskrin: nsuživo.rs

Pre toga dojava je bila 12. marta, kada je telefonski broj suda oko 11.30 pozvao muškarac i rekao da je postavljena "bomba u sudskoj arhivi".

Dve dojave dogodile su se u januaru, 22. i 26. januara.

Naravno, još nebrojeno puta dojave su na telefon suda upućivane prethodnih godina...

Međutim, nije samo sud bio na tapetu. Lažna dojava o bombi upućena je 18. aprila i za železničku stanicu.

- Kontradiverzioni tim i policijske ekipe pretražili su stanicu i ustanovili da se radi o lažnoj dojavi. Policija intenzivno radi na pronalasku onih koji su pustili lažnu dojavu, a tužlac je ovo krivično delo okarakterisao kao širenje panike - rečeno je tada u novosadskoj policiji.

Dan ranije oko 16 sati stigla je i dojava da se u Pap Pavla i to nedaleko od zgrade MUP nalazi bomba ispod jednog automobila.

Policija tada nije pronašla nikakvu eksplozivnu napravu.

Možda ovo i nije bila dojava iz loše namere, već iz straha.

Naime, žena koja stanuje u Ulici Pap Pavla 41, u centru Novog Sada, prijavila je policiji da se nekoliko mladića nalazi pored njenog auta, da se čudno ponašaju, zbog čega je posumnjala da su ispod njenog automobila postavili eksplozivnu napravu.

Video: Novosadska ulica Ilije Birčanina bila blokirana zbog bombe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    17. jul 2021 | 13:37

    Ja predlazem promenu zakona i da takve osobe dobiju najmanje 5 godina zatvora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA