≫ 

Uhapšen vozač koji je udario autom decu na Karaburmi: Jedan dečak u komi, drugi operisan

Juče je u incidentu stariji dečak (9) dobio teže povrede glave, dok je mlađem (4) povređena ruka

  • 6
Dete ulica nesreća noge pregaženo auto Foto: Shutterstock

Vozač koji je pobegao nakon što je autom naleteo na dvojicu dečaka sinoć na Karaburmi, pronađen je i uhapšen danas i po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Podsećamo, nakon što je pregazio decu, koja su sa ocem prelazili ulicu, vozač je dao gas i pobegao sa mesta nesreće. Stariji dečak (9) je teže povređen i ima povredu glave, dok je mlađem (4) povređena ruka.

Dežurni tužilac Prvog osnovnog tužilaštva je posle ove nesreće i uviđaja naložio policiji da pribavi video zapise sa objekata u blizini mesta gde se dogodila nesreća.

Stanje deteta kritično

Deca su u bolnici sa ozbiljnim povredama.

Dečak (4), je u Tiršovoj, imao je operaciju butne kosti i u dobrom je stanju, dok je dečaku (9) naprsla lobanja. On se nalazi u komi i ne mogu da ga operišu zbog izliva krvi u mozgu.

Njihov otac ima dva naprsla rebra i on nije hospitalizovan.

Oglasilo se tužilaštvo

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 časova osumnjičenom Lazaru G. koji je sinoć na Karaburmi pokosio dvojicu dečaka na pešačkom prelazu u Ulici Marijane Gregoran, a zatim pobegao sa lica mesta.

- U vezi sa događajem od 18. jula kada je NN lice upravljajući putničkim vozilom u Ulici Marijane Gregoran kod kućnog broja 50 na obeleženom pešačkom prelazu oborilo dva pešaka i napustilo lice mesta, usled čega su deca S. B. (10) i L. B. (5) zadobili teške telesne povrede, dežurni zamenik javnog tužioca je nakon nezgode i preduzetog uviđaja naložio policijskim službenicima da pribave video zapise sa objekta u blizini mesta gde se dogodila nezgoda, kao i iz ulica gde je NN lice nastavilo kretanje, kako bi se utvrdila marka vozila kojim je upravljao, registarske oznake, lični podaci za vlasnika vozila i identitet lica koje je tom prilikom upravljalo vozilom - saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Tužilaštvo će, kako se navodi, u zakonskom roku saslušati osumnjičenog L. G. na okolnosti izvršenja krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

U odnosu na njegovu odbranu i pribavljene podatke o ranijoj osuđivanosti odlučiti da li će Prvom osnovnom sudu u Beogradu podneti predlog za odredivanje pritvora prema L.G, nakon čega će postupajući zamenik javnog tužioca ispitati oštećene i svedoke, odrediti neophodna veštačenja, i to medicinsko veštačenje kako bi se utvrdio stepen povreda koje su zadobili oštećeni.

Biće određeno i saobraćajno tehničko veštačenje radi određivanja prostorno-vremenske analize saobraćajne nezgode i utvrđivanja svih okolnosti.

MUP: Krivična prijava za uhapšenog L. G. (38)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu efikasnim radom uhapsili su L. G. (38), koji se sumnjiči da je na Karaburmi automobilom naleteo na tri osobe, od kojih su dvoje deca, naneo im telesne povrede, a potom pobegao. 

Sumnja se da je on 18. jula oko 20.15 časova na obeleženom pešačkom prelazu u Ulici Marijane Gregoran automobilom marke „sitroen“ udario dečake starosti 10 i pet godina, kao i četrdesettrogodišnjeg muškarca.

Vozač se posle saobraćajne nezgode udaljio sa lica mesta, a policija ga je ubrzo identifikovala i uhapsila.

Povređena deca zadobila su teške telesne povrede, a četrdesettrogodišnjak lake.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj

nezgodi, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    19. jul 2021 | 14:35

    Deca su mnogo teze ppvredjena, jednom se bore za zivot. Otac je takodje povredjen. Ima li kazne za ovo?

  • 1234

    19. jul 2021 | 14:37

    Nije ni bilo sumnje da nece biti brzo uhvacen.Citav BG je pod nadzor.

  • Komsija

    19. jul 2021 | 19:11

    kazniti sa barem 15 g pod uslovom da mali prezivi. Ljudcko dno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA