≫ 

Na ponovljenom suđenju policajcu izrečena ista kazna za ubistvo Skarepa: Opet osuđen na 5 godina

S obzirom na to da je u pitanju prvostepena presuda, Više tužilaštvo i branioci optuženog imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu

  • 0
Sudija, sudski čekić, presuda Foto: Shutterstock

Policajca Raicu Beloicu iz Tutina je, nakon ponovnog otvaranja glavnog pretresa, Viši sud u Užicu osudio je na pet godina zatvora zbog nehatnog lišenja života Fahrudina Skarepa (22) u septrembru 2017. godine.

Istu kaznu taj sud izrekao je i početkom februara, na koju su Više tužilaštvo i branioci optuženog uložili žalbe. Kako je jedan od zastupnika optuženog u žalbi izneo nove činjenice i dokaze, postupajući sudija je odlučio da glavni pretres ponovo otvori, piše radio Sto plus.

- Nakon glavnog pretresa održanog 29. juna, Viši sud u Užicu doneo je presudu kojom je potvrđena presuda od 5. februara 2021. godine prema optuženom Raici Beloici iz Tutina, kojom je isti osuđen zbog krivičnog dela nehatno lišenje života iz člana 118 Krivičnog zakonika - saopštili su nam iz tog suda.

Kako objašnjavaju iz Višeg suda, pet godina je maksimalna kazna predviđena za to krivično delo.

S obzirom na to da je u pitanju prvostepena presuda, Više tužilaštvo i branioci optuženog imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Podsećamo, Beloica je osuđen da je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca u blizini sela Dolovo kod Tutina, ubio Skarepa.

On se tereti da je pucao na automobil kojim je mladić upravljao, a metak je prošao kroz staklo na vratima vozača i teško ranio Skarepa koji je podlegao povredama u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Nakon hapšenja, Beloica je bio osumnjičen da je počinio ubistvo, da bi po sprovedenoj istrazi Više tužilaštvo u Užicu podiglo optužni predlog kojim je policajca teretilo za ubistvo na mah, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Tokom istrage, prema nezvaničnim saznanjima, policajac je tvrdio da je savesno obavljao svoj posao i da je pucao u samoodbrani jer je, kako je govorio, Skarep hteo da ga udari automobilom.

Suđenje Beloici počelo je krajem 2019. godine nakon što je Vrhovni kasacioni sud predmet dodelio Višem sudu u Užicu, umesto mesno nadležnom Višem sudu u Novom Pazaru.

Viši sud u Novom Pazaru proglasio se nenadležnim kako bi se, kako su tada saopštili, eliminisala sumnja na nepristrasnost i pravičnost postupka, a zbog "otvorene medijske kampanje, reagovanja političkih partija i nevladinih organizacija koje su pozivale građane na proteste".

Video: Policajac zaustavio vozilo, a onda se više nikad nije probudio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA