≫ 

Potvrđena optužnica protiv oca iz Sremske Mitrovice za obljubu sina (5): Pred sudijom 31. avgusta

On se od oktobra prošle godine nalazi u pritvoru

  • 1
Silovanje, nasilje, maltretiranje, stop, dete

Foto ilustracija: Shutterstock

Protiv okrivljenog Marka K. (31) iz Sremske Mitrovice, koji se tereti za krivično delo obljuba nad detetom, potvrđena je optužnica, a glavni pretres je zakazan za 31. avgust, saznaje “Dnevnik” u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici.

Protiv okrivljenog Marka K. (31) iz Sremske Mitrovice, koji se tereti za krivično delo obljuba nad detetom, potvrđena je optužnica, a glavni pretres je zakazan za 31. avgust, saznaje “Dnevnik” u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici.

On se od oktobra prošle godine nalazi u pritvoru, koji mu je poslednji put produžen do 13. septembra.

Marko K. je uhapšen 24. oktobra zbog sumnje da je obljubio svog sina, što je negirao na saslušanju 26. oktobra. Prema nezvaničnim saznanjima, on je tvrdio nije počinio delo za koje se sumnjiči, pravdajući se da nikada ne bi povredio svog sina.

Nakon saslušanja, Više javno tužilaštvo donelo je naredbu o sprovođenju istrage, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio ovo krivično delo, a kako saznajemo, predlog za određivanje pritvora donet je, između ostalog, i zbog visine kazne za krivično delo koje mu se stavlja na teret, pri čemu je došlo do uznemiravanja javnosti.

Ovaj slučaj, koji je zgrozio javnost, otkriven je kada je pradeda petogodišnjeg unuka, odnosno sina Marka K, doveo kod lekara zbog određenih zdravstvenih problema. Starac je primetio tragove krvi na dečaku i to prijavio pedijatru koji je iz razgovora s petogodišnjakom uspeo da sazna da, između ostalog, mališan spava s tatom koji ga često dodiruje po intimnim delovima tela. Lekar je odmah o svemu obavestio policiju i Centar za socijalni rad, a otac mališana je uhapšen.

Marko je živeo sa sinom i supruginim dedom, dok je ona radila u Italiji. Prema rečima komšija, on se “udao” u tazbinu, delovao je kao brižan otac, a u porodici ranije nije bilo nikakvih prijava nasilja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    22. jul 2021 | 14:32

    Ma to odmah pred preki sud...kakvo bre suđenje, na vešala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA