≫ 

Uhapšeno devet osoba zbog sumnje da su oštetile budžet Srbije za skoro 15 miliona

Sumnja se da su oni, kao vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, sa lažnom dokumentacijom, konkurisali na javnom pozivu kako bi ostvarili pravo na podsticaj za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije i opreme

  • 0
Policija, hapšenje, lisice Foto-ilustracija: Pixabay

Kraljevački policajci su uhapsili devet osoba osumnjičenih da su oštetili budžet Srbije za više od 14,3 miliona dinara, saopštio je MUP.

Uhapšeni su: A. K. (48) i M. F. (35) iz Šapca, D. Ž. (42) iz Smedereva, J. R. (42), N. R. (46), M. A. (53) i M. R. (48) iz Beograda, U. J. (36) iz Alibunara i A. B. (23) iz Rume zbog sumnje da su izvršili krivično delo neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Sumnja se da su oni, kao vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, sa lažnom dokumentacijom, konkurisali na javnom pozivu kako bi ostvarili pravo na podsticaj za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije i opreme koje je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Oni se sumnjiče da su ovom Ministarstvu dostavili lažne račune, kao i naloge o uplati o navodno izvršenom plaćanju za nabavku mašina i opreme.

Na osnovu ove lažne dokumentacije oni su, kako se sumnja, stekli pravo da ostvare podsticaje, na osnovu čega im je uplaćen novac.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA