Srebrić mirno saslušao presudu, a onda mu pozlilo: Njegova odbrana će se žaliti

Miloš Srebrić osuđen je na 30 godina zatvora zbog ubistva radnice na pumpi

  • 2
Kristina Kaplanović, Miloš Srebrić Foto: Marko Jovanović, Facebook, Informer.rs

Miloš Srebrić proglašen je krivim u četvrtak za teško ubistvo Kristine Kaplanović (20), radnice benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu, i osuđen prvostepeno na 30 godina zatvora u Višem sudu u Beogradu.

Takođe, Srebrić je osuđen i za nanošenje teške telesne povrede radniku pumpe Darku Stankovu na godinu dana zatvora, za nedozvoljeno nošenje oružja dobio je dve godine zatvora, a u kaznu mu je uračunata i nedavna osuda Drugog suda u Beogradu na šest meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja kokaina - 1,56 grama, koji mu je pronađen u vešu kada ga je policija pre četiri godine presrela ispred zgrade u Medakoviću, gde je stanovao.

Kako pišu Novosti, Srebrić je u sudnici mirno saslušao presudu, ali mu posle, navodno, nije bilo dobro, pa se umivao hladnom vodom.

Takođe, u četvrtak je osuđen i Stefan Rokvić, koji je to veče u svom "poršeu" dovezao i odvezao Srebrića, zbog toga što ga nije prijavio kao počinitelja krivičnog dela, pre nego što je otkriven. Kažnjen je sa godinu dana kućnog zatvora uz nanogicu.

Kako se navodi, predsedavajuća sudija Marina Anđelković saopštila je da je Rokvić u tužilaštvu ispričao da je dovezao Srebrića do nadvožnjaka na auto-putu nedaleko od pumpe, da je ovaj izašao napolje, a po povratku mu je za pasom video dršku pištolja. Kazao je da je Srebrić bio uznemiren i povraćao, a da je on tek sutra u novinama pročitao da je to veče na pumpi upucana devojka.

- Rokvićeva odbrana je potkrepljena svim dokazima iz spisa i utvrđeno je da je on posle mesec dana napustio Srbiju, što se ne slaže sa Srebrićevim tvrdnjama da je i posle bio tu. Nalaz veštaka telekomunikacija, koji su Srebrićevi branioci osporavali, u skladu je sa onim što je Rokvić izneo u odbrani pre tog veštačenja.

Sudija je kazala da je Srebriću izrečena teška kazna, ali da su i krivična dela teška, posebno ubistvo pri pokušaju razbojništva.

- Stradala je devojka od 20 godina, koja je došla u Beograd da uspe u životu i gradi svoj put u čemu je sprečena, jer je radila to veče. Bez obzira što pištolj nije pronađen bilo je dosta dokaza da ste izvršilo ovo delo - obratila se sudija Srebriću.

- Imali smo u vidu vašu tvrdnju da niste bili na licu mesta i da ste često svraćali na tu pumpu. Ali vi ste to veče napustili Beograd iza ponoći, očigledno da se sklonite, iako je ujutru supruga morala na posao. Nismo prihvatili vaše objašnjenje da su je iznenada pozvali da dođe.

Sudija je kazala da je utvrđeno da je Srebrić to veče uračunljiv i svestan krivičnog dela istrčao iz žbunja i prišao četvoro radnika koji su stajali pored pumpe.

- Zapretili ste im da ćete ih napasti i rekli: "Ovo je pljačka, dajte sve što imate i uđite unutra". Udarili ste rukom i gurnuli Stankova, opalili iz pištolja i pogodili Kristinu Kaplanović u glavu, koja je preminula četiri dana kasnije u Urgentnom centru. Trčeći ste se udaljili do vozila. Veštak Milan Kunjadić je svedočio da pištolj može da opali samo ako je repetiran. Krenuli ste u razbojništvo sa napunjenim pištoljem spremnim da opali. Iz snimaka i DNK nismo mogli da utvrdimo da ste to bili vi, ali ima drugih dokaza. Na suđenju niste pokazali ni žaljenje, ni kajanje, ni tugu.

Srebrićevi branioci najavili žalbu

Srebrićevi branioci Vladan Jevtić i Jugoslav Tintor najavili su da će se žaliti Apelacionom sudu na ovu presudu.

- Čovek je osuđen na 30 godina bez dokaza – kaže nam Tintor. - Sudija je rekla da se na snimku ne vidi Srebrić, a njegovog DNK nema na ramenu jakne Stankova. Kako ako ga je gurno rukom? Sudija u obrazloženju nije navela nijedan dokaz na osnovu kojeg ga je osudila. Takođe je manipulisano snimkom u policiji, jer nedostje pet ključnih minuta. Rokvić bi po svim zakonima i pravosudnoj praksi morao da bude osuđen za saučesništvo, a ne za neprijavljivanje, jer svi dokazi govore da je on bio tad kod pumpe, a on nije čak dobio ni godinu dana zatvora što je tražilo tužilaštvo, već nanogvicu kod kuće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cash

    23. jul 2021 | 10:11

    Ovo je ne dovoljna kazna. Svako namerno ubistvo drugog čoveka treba sankcionisati kaznom doživotnog zatvora❗

  • Cuj

    23. jul 2021 | 10:39

    Odbrana ce se zaliti jer nedostaje kljucnih 5 minuta na snimku?! Pa ko je platio da se izbrisu? I kome ide u prilog? Nije valjda tuziocu? Hahahah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA