≫ 

Zlatko se utopio u plićaku, 45 minuta borbe za život: Firma vraća porodicu kući, sledi obdukcija

* Nesreća se desila na pola letovanja * Putovao sa suprugom i sinom * Iz preduzeća direktora opisuju kao odgovornog čoveka, čiji je odlazak ostavio prazninu

  • 6
Zlatko Belić, Greece ambulance, hitna pomoć Grčka Foto-kolaž: Shutterstock, Facebook/Zlatko B.

Zlatko B. (53) iz Gornjeg Milanovca, koji se juče utopio na grčkom letovalištu Sarti, bio je zaposlen u Rudniku olova i cinka na mestu tehničkog direktora. Kako su iz preduzeća rekli za Telegraf.rs, tragedija se desila šestog dana letovanja. Pomoć je, rečeno im je iz porodice, blagovremeno stigla, ali je reanimacija bila bezuspešna.

Juče u 10.30 po našem, odnosno u 11.30 sati po grčkom vremenu, on se nažalost utopio. Obdukcija će još da pokaže da li je uzrok smrti utapanje ili nešto drugo - rekli su nam iz preduzeća navodeći da je Zlatko vrlo brzo izvučen iz vode: - To se desilo u plićaku i nikome nije jasno kako nije spasen. Radiće se obdukcija, verovatno sutra u Solunu, i onda ćemo znati pravi uzrok smrti.

Kako su nam kazali, sa sinom i suprugom otputovao je 18. jula, a tragedija se desila šestog dana. Kako im je rečeno, lekari hitne pomoći vršili su reanimaciju punih 45 minuta. Iako su šokirani tako iznenadnim utapanjem, kažu da im nije poznato da je imao zdravstvene probleme.

Obdukciju će, navode, pokriti putno osiguranje, posle koje će telo biti vraćeno u Srbiju. Po suprugu i dete Rudnik olova i cinka (ROC) je poslao prevoz i oni će se sutra vratiti u Gornji Milanovac.

Iz preduzeća kažu i da su čuli navode o podignutnim crvenim zastavicama zbog visokih talasa, ali im nije poznato da li se kobni događaj desio u tim okolnostima.

- Pokojni Zlatko je bio veoma odgovorna osoba. Ne verujemo da bi ulazio u vodu ako je to zabranjeno - kazali su iz dodajući da ih je ova smrt duboko pogodila.

Kako smo prethodno pisali, na društvenim mrežama upozoravali su na visoke talase, za koje kažu i da su uobičajeni za Sarti. Juče, u istom danu udavio se još jedan turista, kako nam je nezvanično rečeno, rumunske nacionalnosti. Sedam dana ranije nastradao je i jedan Mađar. Pre tri dana u poslednjem času spasena su dvojica plivača.

Video: (POTRESAN VIDEO) Izvukli čoveka iz mora na Santoriniju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Direktor fotografije

    26. jul 2021 | 13:03

    Kako moze da se udavi ako je covek bio u plicaku? Jedino ako je doziveo srcani udar ili je konzumirao alkohol pre ulaska u vodu sto moze biti kobno.

  • Maja

    26. jul 2021 | 15:47

    Svako ko je letovao u Sartiju zna kakvi su to talasi i sta rade. Sigurniji ste u dubini nego na 2m od obale, jer su tu u plicaku najjaci udari i ako te talas obori/udari tesko ces ustati do sledeceg. I onda ako je coveka uhvatila panika...ne cudi utapanje u plicaku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA