≫ 

Siniši će se ponovo suditi za ubistvo Vinke. Sin nesrećne žene zadovoljan: "Zaslužuje doživotnu"

Naneo joj je devet uboda u glavu i vrat, povrede po rukama, udarao je čašom...

  • 1
Vinka Stojanović, Boban Stojanović

Levo Boban Stojanović; desno Vinka Stojanović/ Foto: D.K.

Siniša Branković (51) iz sokobanjskog sela Radenkovac ponovo će se naći pred Višim sudom u Nišu 20. septembra, jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu donetu 3. marta kojom mu je zbog teškog ubistva izrečena kazna zatvora od 20 godina.

Njega je optužnica teretila da je 7. maja 2020. godine na svirep način ubio komšinicu Vinku Stojanović. Nesrećnoj ženi nožem čija je oštrica bila dužina 12.5 centimetara, naneo je devet uboda u glavu i vrat, povrede po rukama, udarao je čašom, a zatim joj naglim uvrtanjem glave i vrata naneo povredu kičmene moždine koja je bila smrtonosna.

Tužilaštvo je delo okvalifikovalo kao teško ubistvo iz bezobzirne osvete jer je Sinišu Vinka prijavila za krađu drva zbog čega mu je suđeno pred aleksinačkim sudom.

Međutim, žrtva je zatečena sa zadignutom suknjom i skinutim donjim veštom, a postojale su i povrede u vaginalnoj regiji, što je navodilo na sumnju da je motiv stravičnog zločina nešto mnogo gore. Na sumnju da je Branković imao mračne namere prema komšinici u čijoj je kući bio rado viđen gost i sa čijim se sinom družio, ukazao je i prilikom izricanja prvostepene presude sudija Mirko Drašković.

- Vi ste uglavnom priznali krivicu, osim što ste negirali zavrtanje vrata, a to je modus kojim ste izvršili delo. Međutim, nismo sasvim sigurni u pogledu motiva krivičnog dela. Iskreno smatram da razlog ubistva nije bila samo osveta zbog prijave za krađu drva. Povreda na sluzokoži vagine žrtve ukazuje na nešto drugo, ali nam je zakon onemogućio da prekoračimo optužnicu koja vas je teretila samo za teško ubistvo – istakao je Drašković gledajući u oči Brankovića.

Baš to je bio razlog što je Apelacioni sud odlučio da predmet vrati na ponovno odlučivanje sugerišući Višem sudu da u ponovljenom postupku ponovo razmotri motiv stravičnog zločina, što bi moglo uticati i na visinu izrečene kazne.

Komentarišući ukidanje prvostepene presude Boban Stojanović, sin svirepo ubijene žene, kaže da ga je ova vest obradovala.

- Nisam bio zadovoljan dvadesetogodišnjim zatvorom, zalagao sam se da mu bude izrečena doživotna robija. To je strašan zločin, ušao je u kuću i ubio mi majku bez ikakvog povoda. Očekujem da ću biti pozvan na suđenje i nadam se da ću imati priliku da kažem da želim da čitav život provede iza rešetaka. Priznajem da će mi teško biti da ga opet vidim posle svega što mi je učinio bez obzira na to što smo mu i ja i majka uvek bili pri ruci za sve što mu je bilo potrebno. Iskreno se nadam da će završiti na doživotnoj robiji i da ga moje oči više neće videti – kazao je Stojanović.

Video: Naš Ognjen je najmanje kriv za ubistvo Alekse Stojmenovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA