Carinici zaplenili novac koji je Albanac "zaboravio" da prijavi, krenuo na KiM: Nađeno 24.000 funti

Kako je reč o stranom državljaninu, prekršajni sud u Prokuplju je sproveo hitan postupak čiji je ishod novčana kazna i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljenog novca

  • 5
Carina, novac, funte, zaplena Foto: Uprava carina

Carinici su 5. avgusta na carinskom punktu Merdare, u saradnji sa policijom, otkrili i sprečili pokušaj jednog putnika da prokrijumčari više od 30.000 neprijavljenih britanskih funti.

Neprijavljene funte su otkrivene kada je na red za kontrolu pristigao "mercedes" britanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnji britanski državljanin, albanske nacionalnosti.

Putnik se uputio ka AP KiM, ali nije prijavio novac na ulasku u Srbiju, niti je na pitanje službenika rekao da sa sobom nosi sumu čije je prijavljivanje obavezno pošto prelazi limit od dozvoljenih 10.000 evra.

Prilikom pregleda vozila, carinici su na suvozačkom sedištu zatekli torbu u kojoj se osim garderobe našlo i 32.520 britanskih funti koje je ovaj putnik "zaboravio" da prijavi. Reč je o novčanicama u malim apoenima od 10 i 20 funti i samo jednoj od 50 funti.

Nakon što mu je vraćen iznos u protivvrednosti od 10.000 evra, ostatak od 24.000 funti je privremeno zadržan do okončanja postupka.

Kako je reč o stranom državljaninu, prekršajni sud u Prokuplju je sproveo hitan postupak čiji je ishod novčana kazna i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljenog novca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun pokatoliceni srbin

    7. avgust 2021 | 13:02

    Cuj zaboravio koga on laze pisao sam vec vise puta njih,arapa,turaka I muslimana nema po fabrikama najvise rade na gradjevini gde uzimaju lovu na crno postrite jos vise kontrolu.

  • Salamander

    7. avgust 2021 | 15:01

    Aha je li i on turista sa radnim odelom otisao tamo

  • Munja

    7. avgust 2021 | 17:27

    Kako da ne!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA