≫ 

Uhapšen lopov sa 7 poternica u Nišu: Otišao s robije za vikend i nije se vratio, pao u ćevapdžinici

Čim su mu stavljene lisice na ruke, drski lopov je "propevao" i priznao još dvanaest krađa koje je počinio pre, ali i nakon što je završio u leskovačkom zatvoru

  • 3
Provalnik, lopov, obijanje stana, prozor Foto-ilustracija: Profimedia/Andriy Popov/Panthermedia

Niška kriminalistička policija uhapsila je serijskog kradljivca Dalibora B. (48) za kojim je raspisano čak sedam poternica i za kojim su organi gonjenja tragali od 2015. godine, kada je iz leskovačkog  zatvora otišao za vikend i nije se vratio. Profesionalnom kradljivcu glave je došla ljubav prema roštilju, jer ga je policija uhvatila u ćevabdžinici u centru Niša u koju je provalio.

Čim su mu stavljene lisice na ruke, drski lopov je „propevao“ i priznao još dvanaest krađa koje je počinio pre ali i nakon što je završio u leskovačkom zatvoru.

Kako saznajemo, Dalibor je iz leskovačkog Kazneno popravnog zavoda otišao na vikend 30. januara 2015. godine gde je izdržavao petnaestomesečnu zatvorsku kaznu zbog lopovluka, ali se nije vratio na odsluženje kazne.

- Ponašao se uzorno i ostvario je pravo na povlastice, uključujuči i odlazak kući vikendom. Nekoliko puta je koristio tu mogućnost, nikada je nije zloupotrebio, svaki put se vraćao na vreme. Zaista su svi bili iznenađeni kada je nestao, tim pre što mu je do isteka zatvorske kazne bilo ostalo još jako malo. Takođe, u tom trenutku još nije imao nijednu pravosnažnu presudu zbog prethodnih krivičnih dela zbog koje bi mu pretio dalji ostanak u zatvoru. Šta mu je bilo u glavi to samo on zna, ali je zbog toga „zaradio“ poternicu navode naši sagovornici .

Poternica zbog nevraćanja na odsluženje kazne bila je sedma u nizu, jer se za Daliborom tragalo i zbog prethodnih krađa. Međutim, uspevao je godinama da izmiče policiji jer je u Nišu imao samo fiktivnu adresu na Bulevaru Nemanjića gde nikada nije ni boravio. I ko zna koliko bi profesionalni lopov još uspevao da izbegava rešetke, da se u noći između utorka i srede nije zaželeo ćevapa.

- Dalibor je oko 3.30 sati ujutro profesionalnim obijačkim alatom razvalio vrata na ćevabdžinici u ulici Nikole Pašića u centru Niša. Na njegovu nesreću, radnja se nalazi u veoma prometnoj ulici gde je i u to doba, puno prolaznika, a ono što se za njega pokazalo još kobnijim, na samo par stotina metara od zgrade niške Policijske uprave. Lopova su u ćevabdžinici uočili građani i alarmirali policijske službenike koji su ga uhvatili na delu. Kod njega je nađen obijački alat, a halapljivom lopovu nije ostalo ništa drugo nego da prizna ko je i šta je. Na saslušanju pred organima gonjenja, priznao je da se izdržavao od krađa, te da je uglavnom pljačkao dragstore i apoteke. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva određeno mu je zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden nadležnom tužiocu pa sudiji za prethodni postupak koji će odlučiti o daljem pritvoru. Nema sumnje da će mu pritvor biti produžen s obzirom na to da postoji opasnost da će opet pobeći a uzimajući u obzir poternice koje su za njim raspisane navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Dalibor će takođe biti sproveden i u leskovački zatvor gde će morati da odleži ostatak kazne.

Kako saznajemo, vlasnica ćevabdžinice nije pretrpela nikakvu materijalnu štetu. Naime, po pravilu, vlasnici ne ostavljaju pazar u radnjama nakon zatvaranja objekta.

Takođe, malo je verovatno da je u ćevabdžinici bilo hrane, s obzirom na visoke temperature, ali to izgleda kradljivac nije znao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun pokatoliceni srbin

    11. avgust 2021 | 20:17

    Ali nikako krupne ribe da uhvate.

  • DARKO 100%

    11. avgust 2021 | 20:29

    Taj nikad nece moci doktorirati za taj zanat,pada na praksi,znaci nemoze dobiti zvanje majstora svog zanata

  • ...

    11. avgust 2021 | 20:29

    I hteo je da ga uhvate...zato je i uradio u vreme guzve...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA