≫ 

Zaplenjeno 160 srebrnjaka na Kelebiji: Majka i sin krili novčiće u kesi sa garderobom

Reč je o jubilarnim srebrnim kovanicama sa natpisom ''Elizabeth II nuie one dollar'' izrađenim od srebra izuzetne čistoće

  • 2
Foto: Uprava carina

Carinici su, u saradnji sa policijom, 14. avgusta 2021. godine na graničnom prelazu Kelebija, zaplenili 160 srebrnjaka koje su putnici bez prijavljivanja pokušali da unesu u zemlju.

Srebrnjaci su otkriveni na ulazu u Srbiju, u automobilu ''Nissan Qashqai'' austrijskih registarskih oznaka, kojim su putovali majka i sin, saopštila je Uprava carina.

Vozilom je upravljao 30-godišnji srpski državljanin, dok je na mestu suvozača bila njegova 49-godišnja majka koja poseduje austrijske isprave.

Na pitanje službenika oboje su rekli da nemaju ništa da prijave, ali je tokom kontrole prtljaga utvrđeno da to ne odgovara istini.

Naime, carinici su u kesi sa garderobom i kozmetikom koju su putnici stavili na zadnje sedište, otkrili i 150 srebrnih novčića za koje su putnici rekli da su zaboravili da ih prijave.

Daljom kontrolom utvrđeno je da se još 10 srebrnjaka nalazi u torbici suvozača.

Reč je o jubilarnim srebrnim kovanicama sa natpisom ''Elizabeth II nuie one dollar'' izrađenim od srebra izuzetne čistoće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA