≫ 

Ispovest oca preminule bebe iz Pirota: Doktor je bio izgubljen i mucao, rekao da mi sin nije u redu

- Svi pregledi su bili u redu... Rezultati su bili idealni - rekao je otac za Telegraf.rs

  • 35
Opšta bolnica Pirota preminula beba Foto: Pixabay, Google Maps

Bračni par Miljana (21) i Vinko Zlatković (34) iz Belog Polja, mesta kod Pirota, izgubio je bebu odmah po njenom rođenju. Šta je uzrok ove tragedije od koje su svi članovi porodice Zlatković zanemeli, znaće se posle obdukcije, koja je odmah naložena.

Otac Vinko drhtavog glasa govori za Telegraf.rs da ne zna šta se desilo. Sve je, priča, bilo u redu. Trudnoća uredno vođena, svi pregledi i rezultati bili su odlični.

- Ne znam... Ne znam ništa još... Suprugu sam u nedelju ujutru oko 9 sati odvezao u bolnicu. Ostavio sam zdravu nju i zdravu bebu. Svi pregledi su bili u redu... Rezultati su bili idealni, bolji nisu mogli da budu. Otišao sam kući, posle toga smo se odmah čuli, a žena mi je rekla da će joj uzeti telefon - navodi Vinko.

Od tog trenutka, više nije bio u kontaktu sa njom.

- Pošto nisam mogao da izdržim više, otišao sam do bolnice, ali su mi rekli da se Miljana još nije porodila, i da će mi javiti kada se porodi - navodi on.

"Bebica nešto nije u redu"

Kako kaže, cela porodica čekala je do 21 sat uveče, ali se ništa i dalje nije dešavalo. I dalje nije bilo poziva. U jednom trenutku, Miljana je pozvala i rekla da ne zovu više, jer su dosadni.

- Rekla je da ima bolove i da još čeka da se porodi. Od tog trenutka sam ponovo čekao, celu noć, nisam spavao, nije mi se uopšte javljala. Miljana se porodila oko 15 do 3 ujutru, ali nama to niko nije javio. Njena sestra koja radi u bolnici kao čistačica otišla je oko 6 ujutru na odeljenje i saznala to. Saznala je i da beba nije dobro, a meni je to javila tašta - u dahu priča otac preminulog dečaka.

Oko pola 9 bio je u bolnici, pokušavajući da sazna šta se desilo.

- Doktor je bio izgubljen, rekao: "Bebica nešto nije u redu", nije znao šta da odgovori, stalno je mucao... Čekali smo rezultate od pedijatra iz Niša, gde je naša beba transportovana. Pedijatar je javio da je bebica preminula - izgovara Vinko dok mu glas puca.

Gde je njihovo dete preminulo, ne znaju.

- Iz pirotske bolnice kažu da je umrlo u Nišu, a odatle navode da je beba kod njih došla bez znakova života - objašnjava on.

Vinko je, dok smo razgovarali, krenuo po svoju suprugu Miljanu.

- Ona je dobro zdravstveno, slaba je ali dobro. Potrešena je. Cele noći je imala bolove... Beba je bila velika - 4,5 kilograma. Videćemo šta će obdukcija pokazati. To je inače naše prvo dete - zadržavajući suze govori Vinko Zlatković.

KC Niš: Na klinici konstatovana smrt

Iz Kliničkog centra Niš kažu da je dete u pratnji anesteziologa i pedijatra Zdravstvenog centra Pirot, sanitetom dovezeno u UKC Niš.

- Dete je u trenutku dolaska u UKC Niš praktično bilo bez znakova života. Pokušana je reanimacija, ali nažalost bezuspešno. Praktično, na Klinici za dečije interne bolesti UKC Niš, samo je konstatovana smrt deteta. Po zakonu, izdat je nalog za sudsko medicinsku obdukciju. Dete je bilo staro 4 sata.

Povodom ovog slučaja, pozvali smo Opštu bolnicu u Pirotu, gde nam je rečeno da će nam se javiti. Ipak, do objavljivanja ovog teksta, nismo dobili povratnu informaciju od njih.

Video: Nadljudska borba za život bebe u Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    17. avgust 2021 | 13:46

    U 21.veku zenu poradjati 20 sati i ne uraditi carski rez iako je beba krupna, 4 ipo kg?! Ovo je zlocin bre! Dete od 4 ipo kg su izgubili jer zenu nisu porodili 20 sati! Uzas uzas uzas!

  • An

    17. avgust 2021 | 13:54

    Ovo dete na zalost nije prezivelo jer su previse cekali i nije im se radio carski rez... 4.5 kg beba za mladu mamu, prva beba jos ako je sitne gradje je preveliki napor. Da je bila neka veza, carski rez bi se sredio i bez indikacija za isti. Zao mi je zivota malog, neduznog..

  • Ena

    17. avgust 2021 | 13:53

    Tužiti doktore oni su nestručni, trebali su da urade carski rez.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA