≫ 

Još jedan napad na Srbe: Albanci nasrnuli na mladića u Severnoj Mitrovici, naneli mu povrede

Jedan od privedenih je Albanac

  • 6
Tuča, pesnica, napad Foto-ilustracija: Shutterstock

U Severnoj Mitrovici u ulici Knjaza Miloša u ranim jutarnjim časovima, tri mladića fizički su nasrnula na M.D. (21) srpske nacionalnosti, navodi se u saopštenju policije.

- Policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici prijavljeno je da su tri, u tom trenutku NN osobe napale kosovskog Srbina M.D. (20) i nanela mu povrede na ruci i u predelu oka - navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da je M.D. pebačen u KBC Kosovska Mitrovica, gde su mu konstatovane lakše telesne povrede i da je "zadržan na odeljenju hirurgije, radi dalje opservacije".

U sklopu istrage i rasvetljavanja slučaja policijski službenici Istražne jedinice Mitrovica-Sever priveli su tri osobe i preduzimaju se sve neophodne mere i radnje na daljem otkrivanju i indentifikovanju počinilaca ovog krivičnog dela, kao i daljeg procesuiranja predmeta tužilastvu.

- Jedna od privedenih osoba je kosovski Albanac E.A. (37) koji se nalazi na poternici radi izdržavanja kazne zatvora - navodi se u saopštenju i dodaje da je dalja istraga u toku.

Povodom ovog napada, oglasila se i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

- Mladić srpske nacionalnosti D. M. (20) napadnut je noćas oko jedan sat posle ponoći u naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice. Njega su fizički napala trojica Albanaca, bez ikakvog povoda. On je sa povredama glave primljen u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici gde mu je ukazana pomoć i nalazi se na opservaciji - navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Posebno zabrinjava činjenica da je jedan od napadača na D. M. zaposlen u takozvanim Kosovskim bezbednosnim snagama. I ovaj napad, kao i serija sličnih incidenata kojima su Srbi na prostoru Kosova i Metohije izloženi od početka godine, refleksija su neodgovornih poruka i postupaka političara iz Prištine koji podstiču netrpeljivost prema našem narodu i Srbima crtaju metu na čelu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ovaj napad i zahteva da međunarodne organizacije, koje su u službi očuvanja mira i bezbednosti na Kosovu i Metohiji, omoguće miran život Srbima na Kosmetu.

Početkom ovog meseca pretučen je još jedan srpski mladić od strane grupe Albanaca, a prethodnog meseca fizički su napadnuti 67-godišnji starac i trinaestogodišnji dečak.

Video: Incident na Gazimestanu: Kosovska policija pretresala monahinju pa uhapsila muškarca zbog prigovora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    17. avgust 2021 | 17:01

    Gde srbija štiti Srbe tamo skoro da više nema Srba, uskoro će to biti i u Srbiji.

  • Nebojša Berak

    17. avgust 2021 | 16:53

    Aman braco Srbi, ili primenite Dusanov zakonik i oko za oko zub za zub ili se iselite s Kosova i Metohije. Ne budite beskicmenjaci. Zna se ko je napao, nadju se ta trojica i onda se lepo izlome. Ako ubiju onda sledi krvna osveta. Nema oostanka bez DUSANOVOG ZAKONIKA. Dok smo ga postovali i primenjivali bili smo i drzava i nacija. Postujmo ga opet da bi bili i postovana nacija i drzava.

  • Srpska 🔔🔔🔔

    17. avgust 2021 | 19:30

    Ovi nasi talibani nikako da se smire, traze djavola!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA