≫ 

Na suđenju za Stefanovo (19) ubistvo optuženi osporavao dokaze: Slošilo mu se posle snimka tuče

Tetka žrtve ogorčena zbog reči koje su se čule u sudnici

  • 5
Stefan Filic , Velika Plana, ubijen

Foto: Facebook/Stefan Filić

Pred Višim sudom u Smederevu, nakon dvomesečne pauze, nastavljeno je suđenje Nikoli Bojoviću (20) i Mitru Pandureviću (20) koji su optuženi za ubistvo Stefana Filića (19) iz Velike Plane ispred noćnog kluba 2. februara prošle godine.

Kako za Nova.rs priča Javorka Marković, Filićeva tetka, na jučerašnjem glavnom pretresu dopunskim veštačenjem od strane Nacionalnog kriminalističkog centra, utvrđeno je da su optuženi Nikola Bojović kao i Mitar Pandurević krivi za Stefanovu smrt, zadajući mu više udaraca u više navrata i to uglavnom u predelu glave.

- Utvrđeno je da je i treći učesnik Predrag Stojiljković učesnik u ovom događaju, gde veštak potvrđuje nekoliko udaraca zadatih Stefanu, ali se ne može precizno utvrditi gde ga tačno udara i da li su ti udarci fatalni po Stefana. Nadamo se da će na narednim pretresima doći i do razrešenja istog. Takođe je od strane veštaka Dejana Ćirkovića utvrđeno da dvojica optuženih u više navrata zadaju udarce i Stefanovim mlađem bratu Andriji - priča Filićeva tetka.

Kaže još i da je nakon reprodukcije video snimka događaja, u vidu takozvanih frejmova, veštak daje neosporne dokaze i ostaje pri osnovnom nalazu i mišljenju gde potvrđuje da obojica optuženih učestvuju u brutalnom ubistvu Stefana Filića.

- Vidno uznemiren Mitar Pandurević i nezadovoljan onim što vidi, pokušao je juče da ospori rad i izlaganje jednog stručnjaka, gospodina Ćirkovića, izlazeći u šest navrata ispred video bima i tražeći da mu se iznova vraćaju udarci za koje se tereti i dalje tvrdeći da on ne učestvuje. Čak mu se nakon reprodukcije zdravstveno stanje pogoršalo, te je zatražio pauzu što mu je predsedavajući i dozvolio - kaže ona.

- Njegova drskost i bezobrazluk idu dotle da se drskim tonom obraća veštaku i optužuje ga se igra ljudskim životima, iznoseći po njegovim rečima neistinu. Ne razmišlja o tome da je on bar malo imao poštovanja prema nečijem životu, ne bi se ni našo u toj situaciji. I njegova odbrana pokušava da ceo slučaj predstavi kao opštu tuču i čak jednog momenta Stefana kao pretnju po Pandurevića jer se navodno sapleo o njega, a zanemarujući činjenicu da se Stefan od siline udaraca razjarenih nasilnika, tetura i gubi ravnotežu - priča Javorka Marković i dodaje:

- Bojović se nije dodatno oglašavao jer je negde svestan svoje situacije što je i veštak potvrdio s obzirom na broj zadatih udaraca prema Stefanu i mlađem bratu, kao i prema oštećenom Risimoviću. Ovakva borba i trud samih učesnika i njihovih roditelja koji su im podrška na sudu, ne shvatajući šta su zapravo njihova deca uradila, teško padaju svakom čoveku koji je roditelj i čije je dete moglo da bude na Stefanovom mestu, ali smo mi rešili da izdržimo do kraja, da ostatak života posvetimo ovoj borbi za pravdu i ne možemo stati sve dok svi učesnici ubistva ne budu kažnjeni, a koliko će to biti odlučiće ovaj tim ljudi koji predano radi na tome - zaključuje ona.

Podsećanja radi, Više javno tužilaštvo u Smederevu tereti Bojovića i Pandurevića za teško ubistvo u saizvršilaštvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. U optužnici se navodi da su oni naneli Filiću više udaraca pesnicama u glavu. Dok je ležao na zemlji bez svesti, Bojović ga je šutnuo nogom u glavu. Prebijanje nesrećnog mladića odigralo se ispred jednog noćnog kluba, a Filić je, kako smo ranije pisali, pokušao da zaštiti svog brata od optuženih, pošto su prethodno nasrnuli na njega.

Sledeći pretres je zakazan za 17. septembar, gde će veštaci sudske medicine dati svoj sud o težini svakog zadatog udarca.

Video: Cimer i devojka ubijenog Miloša opet svedoče: Neđeljkov advokat bolestan, traži mu se novi branilac?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA