≫ 

Mladi fudbaler iz Leskovca poginuo na Ohridskom jezeru: Skočio sa stene i polomio vrat

Umro je u Skoplju, nakon što je 12 dana proveo u komi

  • 17
Nikola Stevanović Kole, preminuli fudbaler iz Leskovca Mladi fudbaler, Foto: Facebook

Nikola Stevanović Kole (26) iz sela Donje Krajince kod Leskovca borio se, posle kobnog skoka sa stene, 12 dana za svoj život i tu bitku je izgubio. Prosto, nije se probudio iz kome. Umro je u Skoplju, daleko od svoje kuće i porodice.

Nikola je bio fudbaler. Pre početka sezone odmarao sa sa društvom na Ohridskom jezeru. U jednom momentu skočio je sa stene u jezero, udario u podvodni kamen i polomio vrat i šesti kičmeni pršljen. Prebačen je u Skoplje gde je operisan, posle čega je upao u komu iz koje se nije probudio, piše Jugmedia.

Iza sebe je ostavio majku i sestru, one koje je najviše na svetu voleo. Za njim žali i cela fudbalska zajednica u Jablaničkom okrugu.

- Bio je dobar fudbaler i veoma dobar čovek. Visok i snažan mladić. Tuga, velika tuga - priča za JuGmediu sekretar GFS Leskovac Milovan Glušac.

Nikola, taj uvek nasmejani momak, od malih nogu igrao je fudbal. Prošao je sve mlade selekcije u FK Dubočici. Uglavnom je igrao centarfora i menjao je klubove, sanjajući da će jednog dana zaigrati u nekom većem, ali mu se nije dalo. Igrao je i za FK Kumarevo iz Zloćudova, Polet iz Stajkovca, i u Slogi, a po završetku sezone prešao je OFK Morava Leskovac.

- On se u međuvremnu zaposlio i Nevlesu jer se od fudbala nije moglo živeti, ali nije nameravao da se skoro oprosti od lopte jer je to bila njegova velika ljubav - priča njegov prijatelj.

Kaže da se njegova majka mučila da izvede na put svoju decu i da je mladi Nikola otišao u momentu kada se status tročlane porodice popravio jer su svi radili i imali stalna primanja.

- Imao je snove o budućnosti, imao je velike planove i nisu svi bili vezani za fudbal - dodaje naš sagovornik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    24. avgust 2021 | 13:01

    Vec koji put se to desava. Vrlo su opasni skokovi sa vecih visina, pogotovo na glavu...nikad ne znate da li je blizu kamen. U najboljem slucaju ostanete bogalji. Saucesce porodici, a ostalima - pamet u glavu.

  • Goga

    24. avgust 2021 | 12:50

    Tuga....saucese majci i sestri...

  • Zlaya

    24. avgust 2021 | 12:50

    Voljeni nikad' ne umiru,sve dok smo mi zivi.Saucesce porodici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA