Podignuta optužnica protiv muškarca koji je ubo komšiju nožem: Pre 10 godina rasporio drugog komšiju

Već je odležao višegodišnju robiju

  • 0
porodica, Aleksinac, obračun Srđan Stojković Foto: Telegraf/D.K.

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv R.Č. (59) iz Aleksinačkih Rudnika jer je 12. marta ove godine u ovom naselju, pokušao da ubije komšiju Srđana Stojkovića (40). On je četrdesetogodišnjaku zabio nož u vrat i umalo ga usmrtio, a život mu je spašen samo zahvaljujući hitnoj operaciji u niškom UKC. Ovo nije prvi put da se R.Č. razračunava sa komšijama hladnim oružjem, jer je pre deset godina bukvalno rasporio B.P. zbog čega je odležao višegodišnju robiju.

Kako je navelo Više javno tužilaštvo, optuženi je umišljajno pokušao da liši života komšiju, tako što mu se obratio rečima:

- Ko je protiv moje devojke, ko je dobacivao ? Ko si ti? Gubi se odavde! Kada mu je Srđan odgovorio da neće da se gubi, te da ga se ne plaši, R.Č. je otrčao do kuće dobacujući:

- Sad ćeš da vidiš ko sam ja! Iz escajga je uzeo kuhinjski nož, sakrio ga u desnoj ruci, a zatim pritrčao Stojkoviću koji je mahinalno podigao ruke uvis. Napadač ga je udario po rukama, a zatim mu zabio nož u prednju stranu vrata usled čega je došlo do rascepa dušnika i otvaranje leve polovine grudne duplje, što je okarakterisano kao teška telesna povreda opasna po život. R.Č. bi verovatno dokusurio nesrećnog čoveka da jedan od ljudi koji je bio sa Srđanom, nije dograbio motku i izudarao ga.

Kako je nakon pokušaja ubistva posvedočio Dragan Takov, R.Č. je bez ikakvog povoda ponovo potegao nož.

- Srđan je došao da od komšije Dejana Arsenijevića pozajmi motornu testeru, a ja sam se slučajno zatekao tu. Primetili smo kako se komšija približava i viče:

- Ko je dobacivao mojoj devojci? Isprva ga nismo ozbiljno shvatili jer znamo da živi sam otkako su ga supruga i sin napustili, a o nekoj devojci nema ni govora, pa on ima blizu šezdeset godina. Kad je došao do nas, obratio se Srđanu, koga uopšte nije poznavao jer se on ovde nedavno doselio. Pitao ga je:

- Ko si bre pa ti, dete, ajde beži odavde! Srđan mu je kazao da ovde živi, da je u našem naselju kupio kuću, što sam i ja potvrdio. On je nastavio da nasrće na Srđana, da bi u jednom trenutku otrčao do svoje kuće. Mislili smo da će se na tome završiti ali se ispostavilo da smo se opasno prevarili. Lukavo je nosio nož, drška mu je bila u ruci okrenutoj nadole a oštricu je prislonio uz podlakticu. Zabio ga je Stefanu pravo u grlo, on je bio zbunjen, nije znao šta ga je snašlo. Počeo je da pljuje krv, ja sam otrčao u kuću da zovem policiju, za to vreme ih je Dejan već dobio mobilnim telefonom i obavestio ih o zločinu. Nas dvojica smo Srđana stavili u kola i odvezli u aleksinačku bolnicu – kazao tada za Telegraf Takov.

Potvrdio navode meštana da je R.Č. eksplozivne naravi, te da mu ovo nije prvi put da nožem razrešava razmirice.

- Mislim da je odležao pet i po godina zatvora nakon što je izbo Potu. To je moj kolega, radili smo zajedno kao rudari. Jedva čovek ostade živ, i evo sad umalo još jedan da strada od njegove ruke - kazao je Takov.

Više javno tužilaštvo predložilo je da se R.Č. produži pritvor u kome se nalazi od hapšenja.

Nakon ovog događaja, Srđan se sa porodicom preselio iz Aleksinačkih rudnika, a komšije kažu da je to učinio iznenada, verovatno zbog straha, i da niko ne zna gde sada žive.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA