≫ 

"To je umetnost": Osumnjičeni iz "Petnice" odgovara odakle mu slike golih devojčica

Nekoliko devojaka, tadašnjih učenica i polaznica naučnih seminara u Istraživačkoj stanici Petnica, tvrdi da ih je Savić, nekadašnji urednik časopisa "Petničke sveske", seksualno uznemiravao

  • 4
Petnica, devojka Foto: Wikimedia/IvanaMadzarevic, Shutterstock

U predistražnom postupku, Branislav Savić Savan (65), nekadašnji zaposleni u Istraživačkoj stanici Petnica, tvrdio je da su fotografije i filmovi sa snimcima golih mladih ženskih osoba, koje je policija pronašla u stanu koji je koristio u stvari - umetnička dela!

Nekoliko devojaka, tadašnjih učenica i polaznica naučnih seminara u Istraživačkoj stanici Petnica, tvrdi da ih je Savić, nekadašnji urednik časopisa "Petničke sveske", seksualno uznemiravao.

Izjavu je, u međuvremenu, u okviru predistražnih radnji, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu dala još jedna žrtva seksualnog zlostavljanja od 2013. do 2016. godine u Petnici.

Prethodno, u svojstvu građanina, saslušan je Branislav Savić Savan, te rukovodstvo Istraživačke stanice Petnica.

Nadležno tužilaštvo, "Novosti" saznaju nezvanično, otkrilo je fotografsku radnju u Valjevu u kojoj su fotografije nagih devojaka izrađene. U toku je prikupljanje materijalnih dokaza, nakon čega, saznaje se, sledi odluka o podizanju optužnice protiv Savića.

Afera o seksualnom zlostavljanju u ovoj naučnoj ustanovi za talentovane osnovce i srednjoškolce izbila je u javnost tokom jula, kada je nekoliko polaznica seminara medijima izjavilo da ih je Savić, kada su dolazile kod njega u kancelariju, nagovarao i primoravao da ih fotografiše nage. Kod osumnjičenog Savića, inače, polaznici naučnih seminara dolazili su na konsultacije u vezi priloga za časopis "Petničke sveske", koji je uređivao.

- Prilikom pretresa stana koji je koristio Savić, policijski službenici pronašli su mnoštvo fotografija i negativa filmova sa snimcima nagih polaznica naučnih seminara, a istraga treba da utvrdi kada su nastali i da li su u tom trenutku one bile maloletne – kaže izvor "Novosti".

- Prilikom davanja iskaza u svojstvu građanina, Savić je rekao da su u pitanju umetničke fotografije, prenele su Novosti.

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu pozvalo je sve oštećene polaznice da daju izjavu. Poziv se odnosi na slučajeve seksualnog uznemiravanja posle 2013. godine, kada je donet takozvani Marijin zakon, kojim je propisano da krivična dela protiv polnih sloboda učinjenih na štetu maloletnika i dece ne zastarevaju.

Video: Pohapšen lanac pedofila: Nastavak akcije Armagedon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teror feminizma

    25. avgust 2021 | 23:04

    jadne one nisu znale šta rade pa se setile danas .Kakva odvratna licemerna vremena..

  • P

    25. avgust 2021 | 23:44

    Deca se otimala da odu u Petnicu

  • Nemoguce

    25. avgust 2021 | 23:45

    Da Vigor Majic i Verbic za to nisu znali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA