Detalji otmice Beranca u Beogradu: Prethodno se dočepali njegovog druga i naterali ga da ga namami

Ubrzo posle kidnapovanja, policiju je pozvao Filipov drug i prijavio otmicu

  • 4
Novi Sad hapšenje otmica Printskrin: Youtube/MUP Republike Srbije

Za manje od 72 sata pripadnici beogradske policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) rasvetlili su otmicu Beranca Filipa Golubovića (25) i uhapsili trojicu kidnapera. Lisice su, u utorak uveče u Novom Sadu, stavljene Milošu Goluboviću (44), dok su istovremeno, u naselju Borča, nadomak, Beograda, privedeni Aleksandar Jovanović (31) i Filip Cvetanović (30), koji su zatečeni u kući sa žrtvom.

Trojica osumnjičenih se terete da su 21. avgusta ove godine u večernjim satima namamili mladog Beranca, na silu ga ugurali u automobil i odvezli u jedan stan u Borči. Tu su ga tri dana mučili i zlostavljali. Od njegove rodbine i prijatelja planirali su da traže otkup od 150.000 evra. Spasla ga je policija.

- Sumnjamo da se ova trojka prethodno dočepala Filipovog druga, od koga su uz pretnju silom tražili da ga pozove na telefon i da mu kaže da dođe do jednog lokala u Bulevaru Zorana Đinđića u Novom Beogradu - navodi sagovornik "Novosti" blizak istrazi. - Ovaj je prvo odbijao, a onda ga je pozvao. Mladi Beranac je jedva došao, ali nije znao ni šta ga je snašlo, a već je završio u automobilu i prebačen je u štek-stan.

Ubrzo posle kidnapovanja, policiju je pozvao Filipov drug i prijavio otmicu. Ime otetog Beranca je vrlo dobro bilo poznato policiji, a pojavljivalo se i u medijima. Posumnjalo se da li je reč o klasičnoj otmici uz otkup ili o planiranom ubistvu.

- Filip je ubrzo lociran i krenulo se u njegovo oslobađanje. Na njemu su bili vidljivi tragovi zlostavljanja, a pored njega su zatečeni Cvetanović i Jovanović. Čovek za koga se sumnja da je sve to osmislio, "pao" je u Novom Sadu. Navodno, postoji neki dug od 100.000 evra koju Miloš potražuje od porodice Golubović, pa je hteo uz pomoć Filipa da dođe do tih para, ali i plus još 50.000 evra. Ta priča se sada proverava - priča izvor Novosti.

Inače, Filip je uhapšen u Beogradu prošle godine kada je kod njega pronađen pištolj i oko 30 grama kokaina.

Tokom dana Miloš Golubović i njegova dva saučesnika ispitivana su u prostorijama beogradske policije, gde je obavljena i njihova identifikacija. Nešto ranije određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo otmica, oni će, uz krivičnu prijavu, u četvrtak biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Inače, Filip Golubović, rodom iz Berana, dovodi se u direktnu vezu sa nestankom Gorana Mihajlovića (na slici) iz Resnika 1. aprila 2019. godine. On ga poslednji put video, a kako se sumnja i namamio mladića. Mihajloviću se od tada gubi svaki trag. Prema nekim informacijama, njegov nestanak povezan je sa kriminalnom ekipom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Video: Mladića ugurali u auto, odveli ga u stan i mučili 3 dana: Snimak hapšenja otmičara u Novom Sadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbg

    26. avgust 2021 | 12:27

    Uhapsen sa pistoljem i 30g kokaina,a na sobodi???? Pa ko koga ovde zjb...

  • Zabrinuti gradjanin

    26. avgust 2021 | 14:31

    Mislim da je krajnje vreme da se raspise referendum zelimo li crnogorce u Srbiji ili ne?Zasto smo mi u rodjenom gradu dopustili da nam oni gazduju?

  • Zoran

    26. avgust 2021 | 13:12

    Opet Crnogorac i opet u Beogradu,a ne valja im Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA