≫ 

Detalji presude Daboviću, koji je osuđen na doživotnu: Izbo devojku nožem jer je raskinula sa njim

Dušanka mu je rekla da se sada oseća srećno i da prema njemu nema emocija. Sutradan je sačekao ispred ulaza zgrade u kojoj je živela, noseći sa sobom prikriven nož

  • 29
ubica Dejan i ubijena Dusanka, Novi Sad, ubistvo Foto: Facebook

Okrivljeni Dejan Dabović iz Herceg Novog je pravnosnažno osuđen na kaznu doživotnog zatvora, najtežu kaznu predviđenu Krivičnim zakonikom Srbije, za teško ubistvo iz bezobzirne osvete bivše devojke u Novom Sadu nakon što je sa njim raskinula dugogodišnju emotivnu vezu i za razbojništvo u kladionici koje je bilo dan pre ubistva.

Naime, presudom Apelacionog suda u Novom Sadu odbijena je kao neosnovana žalba branioca okrivljenog Dabović Dejana i u celosti je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Novom Sadu. Navedena presuda je druga pravnosnažna presuda o izricanju kazne doživotnog zatvora u Republici Srbiji.

U Višem sudu u Novom Sadu dana 24.3.2021. godine, petočlano sudsko veće kojim je predsedavala sudija Ivana Josifović izreklo okrivljenom Dejanu Daboviću kaznu doživotnog zatvora za izvršeno krivično delo teško ubistvo i za krivično delo razbojništvo.

- Okrivljeni Dabović Dejan je obavezan presudom da majci pokojne oštećene isplati naknadu materijalne i nematerijalne štete kao i naknadu na ime uobičajenih troškova sahrane pokojne, a sestra pokojne oštećene je sa svojim imovinskopravnim zahtevom upućena na parnicu. Takođe, presudom okrivljeni Dabović Dejan obavezan je i da oštećenom "Meridian Tech" DOO Beograd isplati iznos od 11.300,00 dinara, u roku od mesec dana od pravosnažnosti presude.

Okrivljeni Dabović Dejan se nalazi u pritvoru od 26.12.2019. godine kada je lišen slobode, pritvor mu je od tada stalno produžavan i po rešenju sudije od 24.03.2021. godine pritvor će mu trajati do upućivanja u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

ubica Dejan i ubijena Dusanka, Novi Sad, ubistvo Foto: Facebook

- Okrivljeni Dejan Dabović je osuđen da je dana 26.12.2019.godine u popodnevnim časova u Novom Sadu u Ulici Alekse Šantića, lišio života oštećenu D. J. iz bezobzirne osvete, na taj način što je nakon što je oštećena D. J. sa njim raskinula dugogodišnju emotivnu vezu, došao iz Herceg Novog u Novi Sad gde je oštećena D. J. živela, te nakon što su se 25.12.2019. godine na njegov poziv sastali ispred zgrade i pritom mu oštećena D. J. saopštila da se sada oseća srećno i da prema njemu nema emocija, sutradan je sačekao ispred ulaza zgrade u kojoj je živela, nakon povratka sa posla, noseći sa sobom prikriven nož u želji da oštećenoj vrati nesrezmernim zlom zbog zla koje je smatrao da mu je naneto raskidom dugogodišnje emotivne veze - piše u presudi.

- Pilikom njenog dolaska uporno je pokušavao da joj oduzme njen mobilni telefon, pa nakon prepirke, osam puta je udario šakom i četiri puta povukao oštricu noža preko njenih ruku i šaka i četiri puta ubo u predelu vrata i grudnog koša, zbog čega je oštećena oko desetak minuta trpela bolove jakog intenziteta koji prevazilaze uobičajene bolove, od kojih poivreda je oštećena preminula, na koji način je realizovao svoju nameru za bezobzirnom osvetom, čime je izvršio krivično delo teško ubistvo - dodaje se u saopštenju.

Takođe, okrivljeni Dejan Dabović osuđen je i da je dana 25.12.2019. godine u popodnevnim časovima, u Novom Sadu, u objektu kladionice "Liman", vlasništvo ošt. "Meridian Tech" DOO Beograd, uperivši nož u radnicu oduzeo dnevni pazar i prisvojio ukupno 11.300,00 dinara nakon čega se udaljio sa lica mesta, čime je izvršio krivično delo razbojništvo.

Video: Kako prepoznati nasilje kod partnera, pre nego što bude prekasno?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tuga...

    27. avgust 2021 | 12:06

    Bravo!Tako treba!Svakog umobolnika ovako kazniti,nema pomilovanja! Barem malo olakšati bol njenoj porodici,znajući da je kreten doživotno osudjen iako to nju nece vratiti...😔 Neka ovo bude poruka svim manijacima koji pomišljaju na ovako grozne stvari!

  • Nina

    27. avgust 2021 | 10:44

    Malo je to....smrtnu treba sto pre uvesti,za ovakve kao sto je on...

  • Mara

    27. avgust 2021 | 11:34

    Nadam se da ce se svaka vrsta nasilja (da smrtnim ishodom) ovako kaznjavati. Ovo je prvi put da sam bar ja do sad procitala na nasim prostorima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA