≫ 

Turčin pokušao da prokrijumčari 60.000 evra: Novac krio u torbici, jakni, čak i patikama

Neprijavljeni novac je otkriven kada se za redovnu carinsku kontrolu na izlazu iz zemlje, prijavio 23-godišnji državljanin Finske turskog porekla, upravljajući ''škodom superb'' finskih registarskih oznaka

  • 0
Krijumčarenje devize evro zaplena 60.000 evra u patikama granica Gradina Foto: Uprava carina

Niz deviznih prekršaja nastavio se i tokom vikenda, nakon što je prošle nedelje, u dva prekršaja otkriveno ukupno 240.000 neprijavljenih evra.

Naime, carinici su, u saradnji sa policijom, 28. avgusta na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja 60.000 evra koje je jedan putnik sakrio u odeću i obuću.

Neprijavljeni novac je otkriven kada se za redovnu carinsku kontrolu na izlazu iz zemlje, prijavio 23-godišnji državljanin Finske turskog porekla, upravljajući ''škodom superb'' finskih registarskih oznaka.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, mladić je rekao da sa sobom nosi samo lični prtljag. Međutim, detaljnim pregledom je utvrđeno da je novac koji nije prijavio sakrio gde god je mogao.

Tako su carinici gotovo 60.000 neprijavljenih evra pronašli u ličnoj torbici, u jakni, pa čak i u patikama ovog putnika.

Pošto putnik nije posedovao potvrdu o prijavi pomenutog novca na ulazu u Srbiju, vraćeno mu je 10.000 evra što je suma koja ne podleže obavezi prijavljivanja, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA