≫ 

Pre dva i po meseca u Zablaću se desio prvi zločin, zatim smrt: 5 jezivih sličnosti između dve žrtve

Dva slučaja brutalnog porodičnog nasilja u istom selu u čačanskoj opštini

  • 20
Nikolija Vučković Goran Danijela Krivokuca N. V. i D. K. sa decom / Foto: Facebook

U noći između nedelje i ponedeljka dogodio se slučaj porodičnog nasilja u selu Zablaće kod Čačka. Mlada žena, majka četvoro dece, N. V. (29) tom prilikom zadobila je teške telesne povrede. Tužilaštvo je potvrdio da je istraga u toku, te da je suprug žrtve G. V. (30) osumnjičen za krivično delo teška telesna povreda.

Par je u proteklim godinama dobio četvoro dece, a nasilje se ponavljalo. Osnovno javno tužilaštvo u Čačku istaklo je i da je "osumnjičeni svojim radnjama prekršio meru zaštite od nasilja, što predstavlja posebnu radnju krivičnog dela nasilje u prodici". Prethodno se moglo pročitati da je prekršio zabranu prilaska, što nije zvanično potvrđeno.

Kako se od momenta zločina navodilo, N. V. je u tuči ostala bez uha, a suprug ju je tukao motkom sa ekserom. Njeno nago telo, sklupčano i okrvavljeno, zatekle su komšije na otvorenom. Smeštena je na intenzivnoj nezi u čačanskoj bolnici.

Kako su u izjavi za medije kazali lekari OB Čačak, zbog oteklina na licu, stepen povreda nije u potpunosti utvrđen.

Na Fejsbuk profilu žrtve može se videti da je ona u protekle četiri godine rodila četvoro dece - dve kćeri i dva sina - od kojih najmlađe nema ni devet meseci.

Sličnosti između dva slučaja

Na pomen Zablaća mnogi su se setili da se u tom mestu nešto ranije desio sličan zločin. Slučaj brutalnog porodičnog nasilja u istom čačanskom selu desio se pre dva i po meseca, 18. juna. Sličnosti između dva zločina nisu se zaustavile samo na mestu nesreće.

Nikolija Vučković Goran N. V. i G. V. / Foto: Facebook

Sredinom juna Radoje. K. (43) nasrnuo je na svoju suprugu, 30-godišnju D. K. Žrtva je tada zadobila povrede nožem. Mediji su prenosili da je nasilnik "rasporio utrobu" svoje supruge, koja je u momentu nosila peto dete. Iako se u lekarskim izveštajima najpre navodilo, pisali su mediji, da je trudnoća sačuvana, skoriji novinski natpisi sugerišu da je žrtva brutalnog porodičnog nasilja izgubila tu bebu.

Prilikom napada povređeno je i njihovo starije dete. Jedanaestogodišnji sin, najstarije dete u porodici, pokušao je da spasi majku, a otac mu je tom prilikom posekao tetive na rukama. Dan kasnije, Radoje je pronađen obešen.

I u ovoj porodici nasilje je već prijavljivano. Sama D. K. za medije je govorila o tome kako je mesec dana ranije muž pokušao da zapali kuću. Njen suprug je bio, rekla je, pod uslovnom kaznom, koja bi mu istekla 2022. godine. Jednom ju je prekršio i tada je 15 dana bio u zatvoru.

Nikolija Vučković Goran Danijela Krivokuca D. K. sa decom / Foto: Facebook

Ona je jasno sugerisala da se muž sa kojim je izrodila četvoro dece opija, te da je tada opasan. Svekrva godinu dana mlađe meštanke N. V. (29), takođe majke četvoro dece, koja je već prijavljivala nasilje, za medije je rekla kako je njen sin provocirao nasilje u porodici - u pijanom stanju.

Obe žene potom su smeštene na intenzivnu negu OB Čačak. D. K. je nekoliko puta operisana.

Video: Uhapšen zbog svirepog ubistva u Kikindi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    1. septembar 2021 | 09:17

    Kako je teška telesna povreda tući ženu motkom, na vrh je stavio eksere, odgrizao joj je ušnu školjku? Zar to nije pokušaj ubistva? Zbog tako blagih kvalifikacija i niskih zaprećenih kazni, monstrumi dobijaju najniže kazne, i do 40- te godine imaju po 10 takvih prebijanja i po 200 krivičnih prijava. Ovo je pokušaj ubistva, tužilaštvo dosta greši, a žene gube živote. Pa rođena majka ga teeško optužuje.

  • Jovana

    1. septembar 2021 | 09:24

    Mnogo grese i roditelji kad kazu cerkama "trpi zbog dece"...meni su moji rekli "ako nesto ne daj Boze krene po zlu,uvek imas gde da se vratis"...zato dragi roditelji hvala Vam neizmerno.

  • Sanja

    1. septembar 2021 | 09:21

    Pa da,tako to biva....u oba slucaja nasilje je prijavljivano a niko nije adekvatno reagovao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA