≫ 

Učiteljica iz Pazara koja je deci puštala bošnjačku himnu, saslušana, pa puštena: Održan i protest

Izjavu u svojstvu građanina policiji bi trebalo da da i direktor OŠ "Rifat Burdžović Tršo" Nusret Zuković

Novi Pazar himna deca škola đaci Foto: Facebook/Enko Biska Gluhavicanin

Novopazarska učiteljica Adela K. M, koja je prvog dana školske godine pustila takozvanu bošnjačku himnu "Ja sin sam tvoj" po nalogu tužilaštva pozvana je na informativni razgovor jutros, navodi A1TV. Učiteljica je u međuvremenu i saslušana, posle čega je puštena. Saslušanje je trajalo nešto više od sat vremena, a učiteljica je bila u društvu supruga, brata i Sulejmana Ugljanina, lidera stranke SDA.

Kako prenose Novosti, izjavu u svojstvu građanina policiji bi trebalo da da i direktor OŠ "Rifat Burdžović Tršo" Nusret Zuković.

Tim povodom se oko 50 građana okupilo ispred policijske uprave u Novom Pazaru, kao znak podrške učiteljici koja je učenicima prvog razreda OŠ "Rifat Burdžević Tršo" prvog dana školske godine pustila spornu himnu.

Među okupljenim građanima je i Jasmina Curić, predsednica Bošnjačkog Nacionalnog Veća u Srbiji, kao i narodni poslanik Enis Imamović.

Upravna inspekcija Ministarstva državne uprave i prosvetna inspekcija Ministarstva prosvete obavile su vanredni nadzor u Osnovnoj školi "Rifat Burdžević Tršo" u Novom Pazaru povodom ovog slučaja.

Prva inspekcija utvrđuje da li su povređeni državni simboli, a druga da li je bilo povrede radne discipline odnosno da li su se direktor i učiteljica oglušili o instrukcije ministra prosvete za početak školske godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dar mar

    5. septembar 2021 | 14:50

    Zamislite samo jednog srpskog ucitelja u Bosni ,federaciji,ili Hrvatskoj,da deci pusti Boze pravde?! Ne mozete ,jer je to ravno samoubistvu ili naucnoj fantastici! A u Srbiji moze sve,jos politicari u pratnji uciteljice...

  • Radovan

    5. septembar 2021 | 13:39

    "Uciteljica mrznje" i "Direktor separatizma" treba da odgovaraju krivicno i da im se dozivotno zabrani rad u bilo kojoj drzavnoj sluzbi

  • NS,

    5. septembar 2021 | 13:19

    Smeniti direktora i uciteljicu. Oni rade u drzavnoj skoli, dobijaju plate iz budjeta drzave Srbije, a vaspitavaju decu protiv te iste drzave. Krajnje je vreme da se stane na put svima onima koji rade protiv nase Drzave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA