≫ 

Dvojica uhapšena za prebijanje dečaka kod Palanke, treći u bekstvu: Šta je sa ostalih 11 naoružanih?

Tuča se desila nekoliko minuta pre ponoći 25. avgusta u selu Gajdobra kod Bačke Palanke

  • 7
Gajdobra, Bačka Palanka Printscreen Youtube / BAČKA PALANKA VESTI

U noći 25. avgusta pretučen je 16-godišnjak iz sela Gajdobre kod Bačke Palanke. Zadobio je teške telesne povrede, a na njega su nasrnuli maskirani momci sa palicama. Oni su snimljeni nadzornim kamerama kako prolaze selom - sa kapuljačama na glavi.

Kako je otac pretučenog maloletnika Slobodan rekao u razgovoru za Telegraf.rs, na licu su imali i maske. Na snimku nadzorne kamere vidi se čak 14 mladića. Međutim, kako je nam je juče potvrđeno iz policije, uhapšena su dvojica, a jedan je u bekstvu.

Reč je o trojici punoletnih mladića iz Bačke Palanke. Uhapšeni su, saopštila je policija, D. T. (22) i M. M. (21). Traga se za 22-godišnjakom. U vezi sa preostalih 11, rečeno nam je da nisu svi učestvovali u napadu.

Tim povodom obratili smo se advokatu Radiši Roskiću koji nam je potvrdio da preostalih 11 mladića koji su u 23.39 večeri u kojoj se tuča desila, snimljeni na 300 metara od mesta zločina ne moraju snositi odgovornost. Rekao nam je da bi mogli biti prekršajno gonjeni, ali da to zavisi od svih pojedinosti.

- Konkretna odgovornost svakog od učesnika u grupi od 14 izvršilaca mora se analizirati i ustanoviti. Ova trojica su sigurno krivično odgovorna zbog nanošenja teških telesnih povreda pri nasilničkom ponašanju u grupi. Da bi ostali u grupi odgovarali potrebno je da aktivno učestvuju - objašnjava.

Navodi da bismo pod aktivnim učešćem podrazumevali i podstrekivanje napadača.

- Razbij ga! Polomi ga! - navodi povike koji bi mogli biti podstrek napadaču.

A ako su samo prisutni na mestu nesreće i ne preduzimaju ništa da spasu tog koji je tučen?

- Mora se konkretno analizirati, ne možemo generalizovati, ne postoji recept - odgovara navodeći da se ne može komentarisati bez preciznog uvida u dokazni materijal.

Ipak, kaže da to što su prošli selom sa palicama u rukama ne može biti osnov za pozivanje na odgovornost.

Šesnaestogodišnjak je, inače, zadobio prelom nosa, kako su nam potvrdili iz policije, što je osnov za krivično gonjenje. Prema navodima oca, 16-godišnjaku je u tuči povređeno i koleno. Oštećena su mu tri zuba, ima rasekotinu na licu i brojne podlive.

Roditelji su primili poziv komšije u 23.48. Tuča u kojoj je njihov sin teško povređen desila se u devetominutnom periodu - od "hvatanja" na kameri u 23.39, kazao nam je otac.

Video: Ispovest Nikole Perića, dečaka koga su prebili u Vučitrnu: Oborili su me i šutirali i otkinuli lanče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    8. septembar 2021 | 20:55

    Srpski junaci su zivot dali u tim godinama na Kosarama, ovaj odpad je bruka i sramota kako naroda tako i familije

  • Luks

    8. septembar 2021 | 22:53

    A ovi pošli na igrankubsa palicama i nema osnove za bjlo kakvu odgovornost. Ima itekako ali ovaj korumpirani advokat nažalost tumači zakon kako mu se plati. Teško nama sa takvima

  • Skids

    9. septembar 2021 | 07:46

    A šta je sa ostalih 12 ro zašto oni nisu uhapšeni ako se na snimku jasno vidi da su svi nosili motke i palice podjednako su svi krivi jer namera je ovde jasna nisu sigurno pošli da tresu tepih Baki sa prvog sprata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA