Muškarac koji je izgubio život kod Subotice bio muzičar: Mnoge je uveseljavao na proslavama

Z. G. je preminuo na licu mesta

  • 6

Z. G. (32) iz sela Mala Bosna preminuo je na licu mesta nakon saobraćajne nesreće koja se jutros dogodila na putu između Subotice i Starog Žednica, a povredama je kasnije podlegla i njegova supruga.

Do nesreće je došlo sudarom dva putnička vozila. Nastradali čovek je upravljao putničkim vozilom "fiat bravo", dok je džipom marke "micubiši", beogradskih registarskih oznaka, upravljao A. M. (42) iz Kaća.

Sve se dogodilo oko 8.55 kada je nastradali vozač "fiata", dok se kretao iz pravca Subotice ka naselju Stari Žednik, kod naselja Verušić započeo je skretanje u levo bez da se prethodno uverio da li  to može da učini na bezbedan način, piše Blic.

- U tom trenutku u njegovu levu bočnu stranu prednjim delom udara "micubiši", koji se u isto vreme kretao takođe iz pravca Subotice ka Starom Žedniku i preticao je vozila ispred sebe - kažu u Policijskoj upravi Subotica.

Od siline udara oba automobila su pretrpela velika oštećenja, jedno se prevrnulo i ostalo na putu na krovu, dok su putnici u oba vozila zadobili povrede. Među njima u najtežem stanju bila supruga vozača, koja je bila saputnica u "fiatu" i koja je preminula tokom poslepodnevnih sati.

Prizor na licu mesta je bio strašan jer je većina putnika ostala zarobljena u vozilima iz kojih su ih izvukli vatrogasci u saradnji sa policijom.

Na licu mesta povredama je podlegao Z. G., dok je u Opštu bolnicu Subotica prevezeno šest učesnika nesreće.

Na Hitan prijem je dovezeno šestoro ljudi i četvoro je sa lakšim telesnim povredama pušteno kući, dok je jedna žena sa povredama glave u teškom stanju i poslata je na reanimaciju.

Tokom uviđaja, koji su izvršili zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, sa patrolom Saobraćajne policije, Žednički put u većem delu je nije bio prohodan za saobraćaj.

Preminuli muškarac bio muzičar

Nastradali Z. G., je bio muzičar i mnogi sugrađani ga znaju po nastupima na manifestacijama poput "Dužijance" i proslavama, gde je zajedno sa kolegama oduševljavao izvođenjem narodne, tamburaške i druge vrste muzike.

Njegovo telo poslato je na obdukciju i Institut za sudsku medicinu KC Vojvodine u Novom Sadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    10. septembar 2021 | 19:04

    Cekaj cekaj meni ovde nesto nije jasno dzip preticao kolonu vozila verovatno u okviru ogranicenja a prvo vozilo u koloni da obrati paznju??????

  • Hggh

    10. septembar 2021 | 19:54

    Ma da, ko još gleda u retrovizor kada krene u preticanje (ne daj bože još i žmigac da koristi). O brzini kretanja da i ne pričamo, probajte zedničkim putem voziti 80, niko neće biti iza vas...pretiču svi!!

  • Branko

    10. septembar 2021 | 23:37

    Gargamel,ti lupas ko otvoren prozor.Covek koji skrece mora da se uveri da je to bezbedno pa da skrene,prvenstveno i uvek ,po ZOBS-u ,sto ne iskljucuje odgovornost drugog vozaca ako nije bio u ogranicenju ili preticao kolonu.Govorim iz licnog iskustva pa sam odlicno upucen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA