≫ 

Pet godina od ubistva niškog hotelijera istraga tapka u mestu: "Boli što osumnjičena normalno živi"

Preokret u istrazi usledilo je kada je biološki trag sobarice hotela pronađen na pištolju

  • 2
Niška Banja ubistvo Dejan Dejančić vila DND Foto: Dragana Kocić

Više javno tužilaštvo u Nišu ni posle pet godina od ubistva Dejana Dejančića (51) vlasnika vile "DND" u Niškoj Banji nije uspelo da obezbedi dovoljno dokaza za optuženje sobarice Milice Dimitrijević (32) osumnjičene za ovaj zločin.

Nakon jednogodišnjeg pritvora Milica je puštena na slobodu ali i dalje čeka da tužilaštvo odluči hoće li je goniti zbog smrti njenog poslodavca.

Odgovor na to pitanje željno iščekuje i porodica pokojnog hotelijera izmučena strahom da će Dejanov ubica ostati nekažnjen te da se nikada neće saznati motiv zločina.

Hotelijer je ubijen 5. novembra 2016. godine kada je, kako se tada se sumnjalo, recepcioner Dejan Jovanović upao u sobu u kojoj je Dejančić bio sa Milicom i upucao ga. Nakon toga, kako se tada smatralo, ispalio je hitac sebi u glavu. Sobarica, koja je uspela da pobegne, pozvala je policiju koja je zatražila pomoć Žandarmerije, jer se nije odmah znalo da li je Jovanović mrtav.

Policijske snage, koje su nakon upotrebe šok bombi upale u vilu, zatekle su Jovanovića jedva živog i on je prebačen u bolnicu u kojoj je preminuo dva meseca kasnije. Smatran je ubicom sve do 26. decembra 2016. godine kada je usledio preokret, Miličino hapšenje koju je optužio biološki trag pronađen na pištolju. Istragu protiv nje, kako je navelo Više javno tužilaštvo, zakočila je švedska diplomatkinja, gost u vili vreme zločina, koja treba da bude saslušana ali se ne odaziva ne pozive srpskih organa gonjenja.

Dejanova udovica Nada Dejančić kaže da košmar njene porodice vreme nije ublažilo.

- Sramota je što za moga muža i dalje nema pravde, a za nas mira. Devojka koja je osumnjičena normalno živi, a ja i moja porodica osuđeni smo na doživotnu traumu. Ne mogu ništa da učinim da to promenim, angažovala sam punomoćnika, redovno me informiše ali nema ništa novo da mi kaže. Moj život je upropašćen, a istraga koja bi mogla donekle da mi ublaži gubitak, vrti se u krug. Smatram da država treba da donese presudu, da krivac plati za smrt moga muža. Ne mogu nikog unapred da osuđujem, ali me boli što osumnjičena osoba normalno živi, a ja i moja deca više nemamo supruga, oca, zaštitu... - rekla je supruga žrtve.

Komentarišući navode tužilaštva da je za nastavak istrage neophodno saslušanje švedske diplomatkinje, Nada ističe da smatra da njen iskaz neće ničemu doprineti osim daljem odugovlačenju postupka.

- Čovek ne može da se seti šta je juče jeo, a kamoli šta je radio za pet godina. Ne samo ona, nego ni drugi svedoci ničega se neće sećati i kako će se onda utvrditi istina o smrti moga muža. To se odnosi i na tu Šveđanku, odbila je da dođe, nije htela da iznese izjavu, lično verujem da se posle pet godina jedva seća da je uopšte bila tu - ocenjuje Dejanova udovica.

Ovim povodom reagovao je branilac Milice Dimitrijević, advokat Momčilo Kovačević koji je 7. septembra uputio urgenciju Višem javnom tužilaštvu. Podsetio je da, kako je navedeno već dve, tri godine nije preduzeta nijedna radnja tokom istrage, te da je nejasno zbog čega još traje.

- Nedopustivo je da saslušanje supruge švedskog diplomate, koja nije ni očevidac događaja, bude razlog što je istraga u toku. Odbrana je stanovišta da je pet godina dovoljno da se podigne optužnica ili da se istraga obustavi zbog nedostatka dokaza. Još neka godina istrage neće doneti nove dokaze, a osumnjičenoj život otežava to što se protiv nje vodi postupak za najteže krivično delo, što joj otežava da se zaposli a u međuvremenu je postala majka. Molimo tužilaštvo da nas obavesti koje još radnje i dokaze izvodi ili to planira, te da li se bliži kraju istraga koja je davno pešla granice postupanja u razumnom roku - naveo je Kovačević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    12. septembar 2021 | 00:12

    Sta je on trazio sa njom u sobi?Sigurno nisu gledali crtane filmove.

  • ☝️

    11. septembar 2021 | 23:30

    Sve se danas zna,nego neko stoji iza ovog ubistva stroga tisina. Svako ubistvo se zna unapred pre nego sto se desi ko je i ko stoji ko je naredio..i koja lova je u pitanju za to ubistvo,nece niko da ubije običnog čoveka radnika koji hrani decu porodicu... možda gresem mozda se ovaj gospodin nekome debelo zamerio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA