Sve o krvavoj svađi u Zemunu: Zašto je Dušan potrgao pištolj na Milana i Vericu

Verica K. pogođena je sa dva metka u nogu i stomak, a njen suprug Milan sa tri hica u grudi i stomak

  • 4
zemun, pucnjava Foto: Telegraf.rs

Dušan V. (66) iz Beograda, koji je u nedelju uhapšen zbog pokušaja ubistva Milana i Verice K. u Zemunu, nedeljama se komšijama žalio da ga oni teraju da se iseli iz kuće u kojoj je živeo poslednjih 37 godina.

Podsetimo, pucnjava u Ulici cara Dušana dogodila se oko 14 časova, a navodno je tome prethodila svađa zbog stana u kome je Dušan V. živeo. On je potegao pištolj i ispalio pet hitaca u bračni par. Milan K. uspeo je da izađe na ulicu i pozove pomoć. On i Verica K. prebačeni su u Urgentni centar, a patrola koja je došla odmah je uhapsila Dušana V, piše Kurir.

- Dušana dobro poznajemo, jer je u ovoj kući stanovao od 1984. godine. Navodno, on je imao sklopljen ugovor o doživotnom izdržavanju s Veričinom maćehom, a kada je ona nedavno preminula, nastavio je da živi u toj kući koju je čak renovirao i nadzidao - pričaju komšije:

- Međutim, u dvorištu ima nekoliko kuća, a bračni par koji se vratio nedavno iz Nemačke dobio je ponudu investitora da prodaju to u zamenu za stanove. Ponuda je bila izuzetno primamljiva, pa su verovatno želeli da je iskoriste, ali Dušan se sa time nije slagao.

Navodno, oni su počeli svakodnevno da ga posećuju.

- Dušan je pričao da su počeli da dolaze svakog dana i da ga ubeđuju da se iseli, ali on to nije želeo i da ne zna koliko će još izdržati taj pritisak. U nedelju su od ranog jutra pričali sa njim, čula se svađa, a kasnije i vriska - navode komšije:

- Mi njega znamo, on je uvek bio miran i ljubazan sa svima, veoma smo se iznenadili kada smo čuli da je pucao na bračni par i ranio ih. Verovatno čovek više nije mogao da izdrži pritisak i odlučio je da sve okonča - dodale su komšije.

Podsetimo, Verica K. pogođena je sa dva metka u nogu i stomak, a njen suprug Milan sa tri hica u grudi i stomak.

- Prvo su se čula četiri vezana pucnja, pa onda i peti. Žena je sve vreme vrištala i dozivala pomoć - ispričali su očevici. Reporteri Kurira juče su pokušali da razgovaraju sa porodicom ranjenih, ali su rođaci samo zatvorili vrata kada smo se predstavili. Na ulaznoj kapiji, osim imena i prezimena ranjene Verice K., nalazi se i prezime osumnjičenog, ali i još jedne porodice.

Kako je u nedelju uveče saopštio MUP, Dušan V. sumnjiči se za teško ubistvo u pokušaju, a po isteku zadržavanja od 48 sati biće priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo.

- Policija je neposredno nakon izvršenja krivičnog dela uhapsila D. V. Kod osumnjičenog je pronađen pištolj CZ M57, koji je imao u legalnom posedu, a iz kojeg je, kako se sumnja, pucao - saopštio je MUP.

Atraktivna lokacija

Kako pričaju komšije iz Ulice cara Dušana, ova lokacija u poslednje vreme izuzetno je atraktivna investitorima.

- Investitori daju razne ponude. Prosto, lokacija je dobra, zida se mnogo novih zgrada, tako da nas ne čudi što su pokušali da pregovaraju i s komšijama - rekle su nam komšije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RoBot

    14. septembar 2021 | 07:19

    Znaci hteli su da isteraju coveka iz njegove kuce ?

  • Dixi

    14. septembar 2021 | 12:12

    E sad dok on bude robijao oni ce ostvariti svoju nameru.Jadan covek dok je gledao macehu nije im padalo na pamet da pregovaraju a sad kada je maceha preminula oni bi stanove.Pa gde su pare iz Nemacke ?Pravite sebi ,kupujte sto unesreciste coveka zbog sebicnosti i pohlepe?

  • Сремац

    14. septembar 2021 | 09:18

    Стојим с'пушком испред свог имања ако приђеш биће клања...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA