≫ 

Okolnosti zbog kojih Neđeljko nije osuđen na 40 godina za ubistvo Miloša

Osuđeni Đurović ima pravo žalbe u naredna tri dana

  • 51
Milos Mileusnic, Nedjeljko Djurovic, presuda Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Facebook

Neđeljko Đurović osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na 30 godina zatvora, a porodica i prijatelji žrtve nezadovoljni su ovom odlukom suda. Prilikom objavljivanja presude, sudija je ukratko saopštio razloge donošenja navedene odluke, a protiv presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

- Prilikom odmeravanja kazne sud je cenio sve okolnosti koje su od uticaja na visinu kazne, pa je imajući u vidu i činjenicu da je optuženi neosuđivan, ali i opisani način izvršenja krivičnog dela i činjenicu da je oštećenog lišio života iz čiste obesti, bez ikakvog konkretnog povoda ili razloga, kao i nastupele posledice, a da je života lišio studenta koji mu nije davao nikakvog povoda, optuženog je osudio na kaznu zatvora u trajanju od 30 godina, nalazeći da će se izricanjem kazne u odmerenom trajanju ostvariti kako svrha specijalne tako i generalne prevencije, odnosno kako uticaj na samog optuženog u smislu sprečavanja da čini nova krivična dela i njegove resocijalizacije, tako i uticaj na potencijalne izvršioce da ne čine dela kojima se povređuju vrednosti zaštićene krivičnim zakonodavstvom, konkretno život kao neprikosnovena kategorija uz stvaranje svesti da će najteži zločini biti adekvatno i strogo kažnjeni - obrazloženje je sudije.

Sudija Nataša Albijanić je čitajući presudu rekla:

- Sud je doneo odluku da je optuženi Đurović kriv za delo teško ubistvo koje se dogodilo u stanju uračunljivosti, na podmukao način lišio života Miloša nožem dugačkim 19 centimetara. Naneo mu je tri ubodine, jednu probodinu, i jednu posekotinu. Znao je da ono što radi ne treba da radi, odnosno, da je kažnjivo. Sud je odbacio prigovor odbrane da on nije kriv za ovo delo, ali nesumnjivo je utvrđeno da je on počinilac. Pronađen je nož i biološki tragovi na njegovoj i na Mileusnićevoj garderobi i kamere su ga snimile. Miloševa jakna, na kojoj su pronađeni DNK tragovi, je uzeta još u Urgentnom centru. Oštećeni je nasumično i planski izvršio ovo krivično delo iz čiste obesti - rekla je sudija Nataša Albijanić.

Sudija je dodala da se Đuroviću računa vreme provedeno u pritvoru. Doneta je odluka da mu se produži pritvor. On ima pravo žalbe u roku od tri dana i doneta je odluka da nadoknadi sve sudske odluke oštećenima.

Izricanje presude počelo je u 11 časova, a pred sudom su se okupili otac ubijenog Miloša, Goran Mileusnić, kao i prijatelji žrtve koji su došli u majicama sa natpisom "Samo da si nasmejan, takvog te pamtim". Ispred Višeg suda raširili su i transparent "Pravda za Miloša".

Nakon što mu je izrečena presuda, Neđeljko je od sudije tražio da razgovara sa majkom, a sudija mu je na to odgovorila da nije trenutak za to. Stavljene su mu lisice i Đurović je odveden u pritvor.

Otac ubijenog Miloša Mileusnića, Goran, izjavio je danas nakon izricanja presude Neđeljku Đuroviću, a koji je osuđen na 30 godina zatvora, da nije siguran da li je razočaran presudom.

- S obzirom na to da je uvedena doživotna kazna, mogao je i Neđeljko Đurović da bude osuđen na 40 godina, ne znam šta da vam kažem da li sam razočaran presudom. Ne znam da li ćemo se žaliti na ovu presudu, samo se nadam da je apelacija neće dodatno spustiti. Hvala sudu jer su bili vrlo korektni i sudsko veće je uzelo u obzir sve okolnosti. Nijedna presuda neće vratiti mog sina - rekao je Goran za Telegraf.rs.

Video: To mi neće vratiti sina: Prva izjava oca ubijenog Miloša nakon što je Neđeljko osuđen na 30 godina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    14. septembar 2021 | 13:49

    Nije išao s namerom da ga ubije nego samo da ga izbode nozekanjom!?Nije ga poznavao!?Znači ubio ga bez razloga!?Pa ako to nije za dozivotnu kaznu sta onda jeste imbecili!?!

  • ....

    14. septembar 2021 | 12:48

    Pa valjda je baš zbog toga opasniji po ostale ljude jer nije poznavao žrtvu?! Znači nasumice ubija. Onaj koji konkretno nekog planira da ubije je opasan samo po njega. Bože ko nama vodi sudstvo!

  • a

    14. septembar 2021 | 12:48

    Krenuo covek sa nozem od 19cm napolje u cik zore i nije krenuo sa namerom da ubije nekoga. Svasta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA