≫ 

Uhapšen jedan Novosađanin, a za drugim se traga zbog prevare: Oštetili preduzeće za 33 miliona

Na ovaj način su oštetili preduzeće „SBA oplate“ za navedeni iznos za koji su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist

  • 0
Dvojica uhapšeni lisice policija Foto: Shutterstock

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su P. M. (45) dok se za jednom osobom traga, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti oštetivši preduzeće "SBA oplate" za oko 33.431.000 dinara.

Sumnja se da su P.M. iz Beograda, odgovorno lice preduzeća "Semenarstvo" i drugi osumnjičeni, krajem 2020. godine, lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu odgovorno lice preduzeća "SBA oplate" i naveli ga da izda robu u zakup koju nisu platili i vratili u ugovornom roku o zakupu, kao i da su robu prodali bez evidentiranja u poslovnoj dokumentaciji, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Na ovaj način su oštetili preduzeće „SBA oplate“ za navedeni iznos za koji su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u nadležno tužilaštvo.

Video: Snimak inspektora MUP-a osumnjičenog za odavanje istrage kavčanima i Belivuku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA