≫ 

Osuđena četvorica otmičara Jovice Radonjića, likvidiranog 2015. godine na Zvezdari

Radonjić je 2014. godine namamljen u kafić u Kumodražu, gde su ga tukli i maltretirali, vezali i smetili u automobil na zadnje sedište

  • 0
Zakon, suđenje, čekić, ilustracija Foto: Pixabay

Viši sud u Beogradu osudio je danas na kazne od dve i tri godine zatvora četvoricu okrivljenih za otmicu Jovice Radonjića 2014. godine.

Jedan od optuženih za otmicu bio je Blažo Ðurović, ubijen u martu 2018. godine, a danas je njegov brat Aleksandar osuđen na tri godine zatvora, kao i Dejan Vujić.

Nikola Savić je osuđen na dve godine zatvora, a toliko je dobio i Dragan Ratković, kojem je zbog ranije kazne od šest godina zatvora za prodaju droge, izrečena jedinstvena kazna od 7 godina.

Jovica Radonjić, ubistvo Ubistvo Jovice Radonjića, Foto: Printskrin "Na mestu zločina s Mašanom"

Zoran Pavlović i Jovan Knežević oslobođeni su optužbi, Pavlović za otmicu Radonjića, a Knežević da je prikrivao tragove i na taj način pomagao u izvršenju krivičnog dela.

Ovo je prvostepena presuda na koji i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Prema optužnici, Blažo Ðurović i ostali su se dogovorili da namame Radonjića u kafić u Kumodražu, gde su ga tukli i maltretirali.

Potom su ga vezali i smetili u automobil na zadnje sedište pošto su hteli da ga odvezu na izvesnu šljunkaru na obali Dunava, ali je Radonjić uspeo da se oslobodi trake kojom je bio vezan i da pobegne.

Otmičari su navodno nameravali da mu iznude novac za otkup slobode.

Radonjić i ubijeni Blažo Ðurović navodno su ranije bili prijatelji.

Podsetimo, Jovica Radonjić izrešetan je u aprilu 2015. godine na Zvezdari u Ulici Ante Bogićevića ispred zgrade u kojoj je živeo, a kamere su tada snimile ubicu.

Video: Majka se hrabro izborila za svoje dete: Otmičar pokušao da joj kidnapuje kćerku u sred marketa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA