≫ 

Sprečen prenos neprijavljenih 50.000 evra i 6 laptopova vrednih 18.000

Oba slučaja su otkrivena gotovo istovremeno, jedan na ulazu, a drugi na izlazu iz zemlje

  • 0
Devize, laptovi, Foto: Uprava carina

Carinici su tokom vikenda na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija, otkrili i sprečili pokušaje prenosa neprijavljenog novca i laptop računara, saopštila je Uprava carine.

Oba slučaja su otkrivena gotovo istovremeno, jedan na ulazu, a drugi na izlazu iz zemlje.

Tako su na ulaznoj strani graničnog prelaza Kelebija prilikom kontole automobila BMW X5 nemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnji slovenački državljanin, carinici u gepeku pronašli torbu punu novih laptop računara.

U torbi je bilo čak 6 novih neprijavljenih laptopova marke Apple MacBook PRO, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 18.000 evra.

Posle pitanja zašto roba nije prijavljena, putnik je odgovorio da je u tranzitu i da nije znao da i u tom slučaju roba mora da se prijavi, zbog čega iz Uprave carina podsećaju da i putnici koji su u tranzitu moraju da prijave robu koju nose sa sobom.

50.000 neprijavljenih evra

Gotovo u isto vreme, na izlazu prelaza Horgoš, kod 33-godišnjeg nemačkog državljanina srpske nacionalnosti carinici su pronašli neprijavljenih 50.000 evra.

Putnik je novac stavio u kesu koju je umotao u farmerke i tako ih spakovao u kofer, a svoj postupak je pravdao rečima da novac nije njegov, već mu ga je dao prijatelj kako bi mu kupio automobil.

Međutim, kako svaki iznos iznad 10.000 evra pri prelasku granice mora biti prijavljen, putniku je vraćena dozvoljena suma novca od 10.000 evra, koja ne podleže prijavljivanju, dok je ostatak od 40.675 evra privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA