U Sečnju uhapšen direktor zbog utaje poreza: Zaključivao sumnjive ugovore, zaradio 10,5 miliona

Navodi se i da uhapšeni nije evidentirao i promet dobara veći od 52 miliona dinara i da je time izbegnut obračun i plaćanje PDV većeg od pet miliona dinara

  • 0
Hapšenje, lisice Foto: Shutterstock

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, uhapšen je direktor jedne firme iz Sečnja, zbog sumnje da je utajio porez od oko 10,5 miliona dinara.

Uhapšeni direktor u novembru prošle godine, zaključio ugovore sa četiri fizička lica na koja je preneo pravo svojine na nepokretnostima privrednog društva čiji je bio direktor, vrednim više od 26 miliona dinara, kako bi ispunio obaveze prema poveriocima, saopštila je PU Zrenjanin.

Ugovori nisu proknjiženi u poslovnim knjigama, a na vrednost prometovanih nepokretnosti nije obračunat i prijavljen porez na dodatu vrednost veći od pet miliona dinara.

Navodi se i da uhapšeni nije evidentirao i promet dobara veći od 52 miliona dinara i da je time izbegnut obračun i plaćanje PDV većeg od pet miliona dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA