≫ 

Kinez pokušao da prokrijumčari skupoceni sat na aerodromu Nikola Tesla: Vrednost procenjena na 53.000 evra

Carinici su mu na skeneru uočili praznu kutiju od sata

  • 3
Sat, carina Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom na aerodromu ''Nikola Tesla'' sprečili krijumčarenje luksuznog ručnog sata marke ''Patek Philippe'', čija je vrednost procenjena na više od 50.000 dolara, saopštila je danas Uprava carine.

Sat je otkriven u prtljagu 36-godišnjeg kineskog državljanina koji je u Beograd doputovao iz Dubaija, gde ima prijavljeno prebivalište.

Nakon što je putnik preuzeo prtljag sa karusela, uputio se u zeleni kontrolni prolaz, namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje, gde su tokom kontrole na skeneru carinici uočili praznu kutiju od sata.

Ubrzo je u ličnoj torbici putnika otkriven i račun za povraćaj poreza za sat vredan više od 53.000 dolara, dok su u prtljagu pronašli i dva objektiva marke ''Sony'' čija je vrednost procenjena na po oko 2.000 dolara.

Na pitanje carinika zašto nije prijavio vrednu robu koju je imao nameru da unese u Srbiju, putnik je rekao da nije znao da treba to da učini, jer su objektivi već korišćeni, a sat je kupio za sebe.

Protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak, dok je otkrivena luksuzna roba privremeno zadržana do njegovog okončanja, zbog čega carinici podsećaju da putnici moraju da prijave vredne stvari i plate uvozne dadžbine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    30. septembar 2021 | 14:08

    Nepotrebne komplikacije koje samo nerviraju. Kod nas se satovi ne proizvode pa nema ni potrebe da carinama stitimo nase proizvode. A ima ljudi koji vole skupe satove i nose ih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA