≫ 

Goranova majka pred kućom u suzama prima saučešća: "Javite se rođeni, dođite, čekam vas danima"

Tela tročlane porodice Đokić juče su pronađena spaljena

  • 9
Ubijena porodica Đokić, kuća Aleksinac Foto: D.K., Privatna arhiva

Ispred porodične kuće Đokića u selu Moravac, gde su Goran (57), Gordana (56) i Lidija (25) Đokić poslednji put viđeni pre nestanka, Goranova majka Šojka primala je saučešća i, skrhana bolom, nije imala snage da priča o tragediji koja je zadesila njenu porodicu.

- Srce, dušo moja, Gorane, Gordano, diko moja, najrođenija moja Lidija, nado i uzdanice bakina, čekam vas celog jutra da dođete, a vas niotkuda - kukala je nesrećna žena.

Baka je sve vreme pred kućom bila u suzama.

- Što me ostaviste, što Bog mene nije uzeo? Ruke se osušile dušmanima koji vas oteše! Zar sad crni barjak pod strehom da stavljamo? Javite se, dođite rođeni moji, čekam vas danima - jadikovala je baka na terasi kuće.

Rođaci Đokića, koji su juče, šest dana nakon nestanka pronađeni mrtvi u njivama u okolini rodnog Moravca, pripremaju sahranu tročlane porodice.

Podsećamo, za porodicom Đokić koja je u nedelju nestala bez traga, policija i žandarmerija krenule su u potragu u sredu.

Spaljena tela Đokića u jami je pronašla policija jer se osetio miris raspadanja. Po nalogu niškog Višeg javnog tužilaštva, prebačeni su u Zavod za sudsku medicinu radi obdukcije.

U vozilu, koje je nađeno na 12 kilometara udaljenosti od lokacije na kojoj su bila tela, nije bilo mobilnih telefona, ali je nedostajao i rezervni točak, za koji Aleksinčani govore da je bio pun deviza, jer je Goran bio izuzetno nepoverljiv i navodno je običavao da sa sobom nosi i stotine hiljada evra, te se smatra da je porodica ubijena iz koristoljublja.

Istovremeno, sve više detalja iz istrage upućuje na to da ovaj jeziv zločin nije delo jednog čoveka, već su u ubistvu učestvovale najmanje dve osobe. I dok policija pokušava da poveže sve i pronađe počinioce ovog gnusnog dela, čitava Srbija se pita ko bi i zbog čega mogao tako hladnokrvno i svirepo da ubije oca, majku i ćerku, a potom da njihova tela spali i baci u jamu.

S obzirom na to da je počinilac zločina imao benzin da spali tela i automobil, da ih je sakrio na mestima čija je međusobna udaljenost 12 kilometara, kao i da je na putu ka Tešici iz automobila izbacio Goranove balone s vodom jer bi mogli da mu zasmetaju, sve ukazuje na to da je u pitanju izuzetno dobro organizovan zločin.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović je, komentrišući mogući profil ubice, za Telegraf.rs rekao da, bilo da se radi o plaćenom ubici ili nekom ko to nije, taj gaji duboku mržnju ka porodici i da je evidentno da je u pitanju profil osobe koja je psihopata.

- Psihopata je u svakom slučaju. To normalan čovek ne može da uradi, pa ni ako je profesionalni ubica. On može da bude profesionalac, ali je psihopata. Ubijeno je troje ljudi od kojih je jedna osoba praktično dete - zaključuje Radovanović i dodaje da je teško u istoriji kriminalistike u Srbiji naći sličan slučaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    3. oktobar 2021 | 17:05

    VRATITE SMRTNU KAZNU VESANJEM !!!! SPASITE SRBIJU !!!

  • Dasa

    3. oktobar 2021 | 18:34

    Zar da Srbija cuti na ovo...???!!!

  • 🌞

    3. oktobar 2021 | 19:08

    Srbijo nemožemo ovo gledat nemo i skršteni ruku. Ovo se mora izkorenit uzelo je maha .🙏🙏🙏🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA