Početak suđenja Olgici sutra iz drugog pokušaja: Optužena da je vršila zahvate na pacijentima bez dozvole

Olgica M. se u pritvoru nalazi od hapšenja 1. Juna

  • 1
Olgica Markanović Foto: Instagram/olgicamarkanovic

Suđenje Olgici Markanović i njenoj saradnici Jasmini T. zbog optužbi za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima, za koje nemaju licencu trebalo bi da sutra, iz drugog pokušaja, počne pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Na prošlom suđenju koje je odloženo zbog izostanka Jasmine T, koja je pred porođajem u 8. mesecu trudnoće, više od dva sata se raspravljalo o pritvoru Olgice M., koja je na kraju ostala u pritvoru jer je sud odbio predloge advokata odbrane koji su tražili ukidanje pritvora, ili zamenu kućnim pritvorom, prenosi Tanjug.

Olgica M. se u pritvoru nalazi od hapšenja 1. Juna.

Ona i Jasmina T, koja se brani sa slobode, optužene su kao saizvršioci u krivičnom delu - teško delo protiv zdravlja ljudi.

Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo od suda da Markanovićku osudi na tri godine zatvora, a J.T. na godinu dana zatvora.

Olgica M. i J. T. se terete da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. godine do 1. marta ove godine u neregistrovanom "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu, u ulici Drinička br. 8a, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Istovremeno su primenjivale nedopuštene injekcije lokalne anestezije "lidokain - hlorida" koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje.

Olgica M. je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Tretmane pacijetima pružala je, kako je navela, uređajem "Plazma pen" koji ne predstavlja medicinsko, već kozmetičko sredstvo.

Takođe je tvrdila da poseduje sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu pre oporavka kože.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    4. oktobar 2021 | 18:18

    Dati pacijentima koje je ostetila da se oni poigraju malo sa njenim licem, pa da shvati sta je ucinila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA