Suđenje za ubistvo Ivana Trifunovića (22): "Osumnjičeni izrecitovao odbranu"

Ivan Trifunović (22) je ubijen u noći između 14. i 15. januara na Novom Beogradu, nakon što je sa društvom u jednom stanu proslavio Srpsku novu godinu

  • 4
Ivan Trifunović Foto: Facebook/I.T.

Na današnjem suđenju održanom u Višem sudu u Beogradu osumnjičeni za ubistvo najboljeg prijatelja Damir Ibrahimović (20), inače brat Veljka Belivuka, u jednom dahu je izneo odbranu, koju je porodica ubijenog Ivana Trifunovića (22) nazvala sramnom, a koju je i njihov advokat Slavka Babić okarakterisala kao "lepu recitaciju".

Suđenje je počelom iznošenjem Damirove odbrane. Bez zastajkivanja, mada mu je glas drhtao, pričao je o svom i Ivanovom odnosu, Ivanovom poslednjem danu, noći kada je ubijen, jasno navodeći detalje. Sve vreme ubijenog druga je nazivao "oštećenim". Na samom početku rekao je da ubistvo nije počinio i da ne zna kako se ono desilo. Potvrdio je da je ubijenog poznavao deset godina, da su bili dobri drugari i dodao je da je Ivan bio dobar i dobre baravi, ali da je imao poroke, da je voleo da se kocka i da je pio.

Same reči odbrane porodica ubijenog nazvala je sramnima, a određeni delovi bili su suprotni onome što je kasnije Sudu kao svedok rekao Dragiša Trifunović, otac preminulog mladića. Prema njihovim rečima, snimak koji je glavni dokaz u ovom ubistvu takođe nije kompatibilan onome što je optuženi Ibrahimović govorio.

Svoje mišljenje o odbrani za Blic je iznela i Slavka Babić, advokat porodice Trifunović. Ona je navela da je optuženi Ibrahimović na današnjem suđenju "lepo izrecitovao svoju odbranu", aludurajući na to da je od reči do reči naučio i govorio ono što su ga savetovali.

Advokat: Lepo je izrecitovao odbranu

- Lepo je izrecitovao odbranu. Porodica oštećenog je njome razočarana, jer su se nadali da će se optuženi stvarno pokajati za učinjeno krivično delo - izjavila je Babićeva.

Ona je podvukla da njegove reči nisu u skladu sa dokazima i da će oštećena strana sačekati odgovore na pitanja koja su po njihovom mišljenju ostala nerazjašnjena i sporna.

- U svakom slučaju, današnji iskaz optuženog je u suprotnosti sa svim dokazima u predmetu. Kako on u ovoj fazi nije želeo da odgovara na pitanja, mi ćemo sačekati odgovore na pitanja koje tražimo - zaključila je Babićeva.

Damir Ibrahimović je rekao da su toga dana od jutranjih časova on i Ivan bili zajedno, da su pripremali sve za žurku. O delu večeri kada je Ivan stradao naveo je da ga je posle ponoći odvezao kući, jer mu je ubijeni to tražio, zato što ujutru radi, a on je nakon toga otišao sa jednom devojkom na Savski kej. Ivana je, tvrdi, sledeći put video kada se vratio kući.

- Prilazio sam zgradi, prozor od automobila mi je bio otvoren jer sam bio pijan, na udaljenosti od 40 metara sam video osobe, prepoznao sam glas oštećenog, govorio je "Napada me, napada me", i krenuo sam prema njemu - rekao je on.

Prema negovim rečima, kada je prišao Ivan mu je rekao, "on me juri", a onda se vratio ka osobi sa kojom se prethodno sukobio.

- Rekao sam mu da stane, ali je on nastavio u pravcu te osobe. Posle 10 metara je pao, video sam da je krvav, prišao sam da ga podignem, govorio sam mu da izdrži - rekao je i dodao da je u tom trenutku naišao Ivanov otac Dragiša i da su ga zajedno odvezli u Urgentni centar.

Otac žrtve: Rekao mi je da ga je zakačio čašom

Iskaz je u sudu dao i Ivanov otac Dragiša Trifunović. On je tvrdio da je njegov sin oko 3 sata došao kući, a ne malo posle ponoći.

- Supruga me probudila i kazala da je Ivan došao, bio kratko u kući, kad ga je neko pozvao telefonom da izađe. Ja sam pošao da ga tražim i ugledao sam Damira kako ga drži i govori:"Džane izdrži". Meni je rekao: "Džane me šutnu nogom, a ja sam njega zakačio čašom". Ivan je tad počeo da pada i ja sam ga uhvatio i vikao "Ivane, Ivane". On je samo izdahnuo: "Aaaa". Imao je pocepanu majicu, sa rupom gde je ranjen, a jakna mu se bila srozala. Uneli smo ga u auto sa jaknom i odvezli. Damir me tad uveravao da je rana plitka i da će Ivan da izdrži, ali nije. Ni dan danas mi nije jasno gde je kasnije nestala jakna mog sina.

Dragiša Trifunović je potvrdio da se njegov sin jedno vreme kockao i da je to radio zajedno sa Damirom, ali da je poslednjih šest meseci celu platu donosio kući. Kazao je da je znao da popije, ali samo kad bi uveče sa društvom izlazio i da nije bio alkoholičar.

Damirov otac Nijaz Ibrahimović juče je posle suđenja je rekao da njegov sin nije kriv sto posto i da će se istina pokazati.

- Pitajte Ivanovog oca šta su radili 30 minuta ranije. Svađali se i tukli - rekao je prilično iznerviran Nijaz.

- Kako ga nije sramota. Ja te noći na žalost sina nisam ni video. Samo je majka bila budna. Neka im je sve na čast - kazao je Dragiša Trifunović.

Njegova ćerka Ivana koja je bila u sudnici i slušala Ibrahimovićevu odbranu kazala je da je sve što je Damir ispričao velika laž:

- Sram ga bilo, ja sam na snimku nadzornih kamera videla kako mi ubija brata - kazala je Ivana i zaplakala.

Slavili Srpsku novu godinu

Podsetimo, Ivan Trifunović je ubijen u noći između 14. i 15. januara, nakon što je sa društvom u jednom stanu proslavio Srpsku novu godinu. Ivana je na pločniku ispred zgrade krvavog zatekao otac, dok se pored njega nalazio optuženi Ibrahimović, njegov najbolji drug iz detinjstva, koji ga je hrabrio da izdrži. Njih dvojica su zajedno odvezla ranjenog Ivana u Urgentni centar, gde je mladić ubrzo izdahnuo.

Prema rečima porodice Trifunović, Ivan je te noći došao kući oko 2:50, a izašao je u 3:06 nakon što ga je Ibrahimović pozvao telefonom.

Osim Ibrahimovića i njihovi drugovi koji su bili te večeri na proslavi saslušani su u pripremnom delu suđenja. Oni su tvrdili da je tokom noći među Ibrahimovićem i Trifunovićem sve bilo u redu, kao i da je čitavo veče proteklo bez incidenata, u dobrom raspoloženju. Više od toga nisu iznosili pravdajući se pijanstvom.

Oružje kojim je Trifunoviću nanet smronosni ubod do danas nije pronađeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JO

    5. oktobar 2021 | 23:59

    Srpska nova godina se ne dočekuje 14 na 15 januar.

  • Poznanica

    6. oktobar 2021 | 08:55

    Ne znam samo na koji telefon je Dača mogao da pozove Ivana. Ivan je dva dana ranije ostavio svoj mobilni telefon u kockarnici. Sačuvaj Bože koji scenario su predstavili roditelji Ivana. Ja sam zgrožena !!! Dačo uz tebe smo ❤️❤️❤️

  • ENA

    6. oktobar 2021 | 08:50

    Citam tekst i pokusavam da shvatim u cemu je problem.Damit tvrdi da nije ubio Ivana Trifunovici ocekuju da on prizna ubistvo i pokaje se.Predmet kojim je ubijem Ivan nije nadjen kao ni njegova jakna .Bili su dobri drugovi godinama cak je i otac ubijenog izjavio da su bili i kucni prijatelji sa Ibrahimovicima.Pitam se sto bi onda Damir uopste i naudio Iivanu.Te kamere sto su zabelezile da je Damir ubio Ivana nisu zabelezile dogadjanja pre i posle zlocina.Danas je 70 % grada pokriveno kamerama i da se nemogu sklopiti kockice sta i kako se odigralo te noci.?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA