≫ 

Đokići praćeni najmanje mesec dana? Poslednji dan života proveli bezbrižno, nisu se osećali ugroženo

Jedna od rutinskih stvari bila je i poseta majci u Moravcu, gde je dolazio svakog vikenda, pa je ta lokacija najverovatnije upravo zato i izabrana kao najpogodnija za otmicu i kasnije za ubistvo

  • 11
Porodica Đokić mesto zločina uviđaj policija spaljeni automobil Foto: D.K., Privatna arhiva

Goran (57), Gordana (56) i Lidija Đokić (27) koji su bez traga nestali 26. deptembra, a čija su tela pronađena spaljena šest dana kasnije, poslednji dan života proveli su bezbrižno, ne sluteći šta ih čeka.

Oni su kobnog 26. septembra došli kod Goranove majke kako bi pravili zimnicu, a oko ponoći su krenuli su kući. Goranova snaja Verica Đokić potvrdila je Blicu, a i više puta u policiji, gde je davala iskaze, da je tog dana, kao i danima pre toga, "sve bilo najnormalnije".

- I ona i Goranova majka više puta su ispričale identične priče tako da nema sumnje da Đokići nisu slutili da im se nešto sprema. Goran je tog popodneva dana malo prilegao da spava što sigurno ne bi uradio da je bio napet, nervozan ili slutio da nešto može da se desi. On je imao problema da kukovima, razmišljao je čak i o operaciji, pa je to popodne iskoristio da odspava računajući da će ga posle sna noge manje boleti - kaže izvor spomenutog medija.

Video: Trenutak kada policija napušta Moravac: Pogrebno vozilo odvozi tela

Nakon odmora, odlučio je da sa suprugom i ćerkom krene ka stanu u Aleksincu.

- Đokić je morao da bude praćen sigurno mesec dana kako bi se proučile njegove navike. Jedna od rutinskih stvari bila je i poseta majci u Moravcu, gde je dolazio svakog vikenda, pa je ta lokacija najverovatnije upravo zato i izabrana kao najpogodnija za otmicu i kasnije za ubistvo - kaže naš sagovornik.

Gordana kod sebe nije imala mobilni telefon, a Lidija je, kao i sve njene vršnjakinje, tokom dana sa drugaricama razmenjivala uobičajene poruke, što takođe ukazuje na to da se Đokići nisu osećali uznemireno ili ugroženo. Da je to bio slučaj, sasvim sigurno se ne bi u ponoć kretali kroz sela.

Te kobne večeri, Đokići su oko ponoći krenuli kući u Aleksinac, ali su nakon samo dva minuta od izlaska iz kuće oteti i odvedeni na udaljeni deo bedema u Moravcu gde su kasnije pronađena njihova tela.

- Gotovo je nemoguće da iza svega stoji samo jedna osoba. Neko je pripremio lokacije na kojima će biti spaljena tela i automobil, što je podrazumevalo da se donese veća količina benzina. Takođe, trebalo je prethodno izabrati adekvatna mesta i naći ih u mrklom mraku, uz korišćenje, lokalnih i atarskih puteva, što upućuje na to da je u planiranje i realizaciju zločine bio upućen i neko od meštana - kaže naš sagovornik.

Gordana ubijena sa dva hica, Lidija i Goran sa po najmanje jednim

Podsetimo, porodica Đokić, Goran, Gordana i Lidija, oteti su i brutalno ubijeni u nedelju nešto posle ponoći. Njihovi rođaci dva dana kasnije primetili su da ih nema, da su im telefoni nedostupni i da im je porodična menjačnica zatvorena, a stan zaključan, te su njihov nestanak prijavili policiji. Policija je u utorak krenula u opsežnu potragu za nestalom porodicom koja je trajala sve do subote ujutru kada je najpre, u ataru sela Tešica pronađen njihov zapaljen automobil, a onda, desetak kilometara dalje, na nepristupačnom terenu i ataru sela Moravac, odakle su Đokići krenuli, pronađena su njihova spaljena tela.

Prvi rezultati obdukcije pokazali su da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja i da su njihova tela potom, u pokušaju da se svi dokazi unište, spaljena. Prema nezvaničnim informacijama, Goran i Lidija su ubijeni sa po najmanje jednim hicem u glavu, dok je Gordana ubijena sa dva hica - u grudi i glavu. Istraga ovog nezapamćenog zločina je u toku.

Video: Rekonstrukcija zločina koji je zgrozio Srbiju: Đokići su likvidirani brzo, tiho, u blizini naselja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gole

    6. oktobar 2021 | 08:28

    Neko mora da je nesto primetio, a da toga nije svestan. Na primer da je te noci neko bio odsutan od kuce ili iz kafane gde se drustvo skuplja, ili iz nocne smene......razmislite, mozda imate trag.

  • F

    6. oktobar 2021 | 06:13

    Šta reći Drugo Naći Ubice ubiti i Zapaliti Za njih nema Sudjenja.

  • Тодорић

    6. oktobar 2021 | 08:54

    Ја сам запањена ажурношћу полиције! Да ли овај народ уопште схвата шта значи наћи лешеве на ДВАНАЕСТ КИЛОМЕТАРА ОД СЕЛА??? Нашли су ауто,а затим 12 км удаљене лешеве! Свака им част!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA