≫ 

Invalida terali 7 godina da prosjači za njih: Ovako je pala kriminalna grupa u Beogradu

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu

  • 13

Nakon višemesečne istrage, Policija i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Uprave kriminalističke policije, u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili su članove kriminalne grupe J. S (50) J. S (25) i M. Ž (25) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično delo trgovina ljudima.

- Kako se sumnja, članovi navedene kriminalne grupe su u periodu od decembra 2014. do oktobra 2021. godine, na teritoriji Srbije, koristeći teške životne prilike  četrdesetdvogodišnje osobe sa invaliditetom, eksploatisali ga u vidu prosjačenja, govoreći mu da kao član porodice treba da joj doprinosi. On je bio u obavezi da, bez obzira na vremenske prilike, prosi na prometnim raskrsnicama u Beogradu šest dana u nedelji i dnevno preda osumnjičenima minimum 100 evra -  saopštio je MUP.

Eksploatacijom žrtave trgovine ljudima, članovi kriminalne grupe, na mesečnom nivou, kako se sumnja pribavljali su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 3.000 evra, a novac su koristili za sopstvene potrebe.

- Prilikom pretresanja stana i drugih prostorija kod osumnjičenih pronađeno je i privremeno oduzeto 650 evra, 18.000 dinara, kao i više mobilnih telefona - dodaje se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Video: Najjače akcije srpske policije: Zaplena 2,6 tona kokaina, hapšenje 61. pripadnika kriminalnih grupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    12. oktobar 2021 | 13:42

    Bravo, a sad pohapsiti i ostale, jer oni nisu jedini

  • Qwer

    12. oktobar 2021 | 15:19

    To su bezdušnici koje treba poslati u rudnik, pa deset godina da ne vide belog dana. Uf, kako bih im ja presudio, smradovi neviđeni!

  • Kosta

    12. oktobar 2021 | 16:26

    Zna se ko takve kriminalne necovjecne radnje godinama prakticira,Ja sam bio ukraden ispred roditeljske kuce,planirano je da mi polome ruke,iskopaju oci i da sa mojim osakacenim ostatcima prose po tadasnjoj Jugoslaviji ali i dalje,u toj gnusnoj namjeri spasila me Danilovgradjanka Djurovic-Ramovic J.,doslovno me nazad otela,spasila, od te grupe,pucajuci u njih istog dana kad sam i kidnapovan.Na stotine osakacene djece,najvise iz Srbije i Rumunije,krstari zarobljeno,obezvrijedjeno sa modernim čergama po Evropskim gradovima,jedna takva organizirana grupa,38 clanova,prosjaka i sefova, otkrivena je i procesuirana u Hamburgu prije 10 tak godina,dok gazde otmicari sjede u kaficima,kockarnicama i vozaju se u MB ili BMW.Niko ovakve grupe neuzima za ozbiljno a radi se o najbrutalnijem kriminalu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA