≫ 

Lazar Tejić priznao da je počinio ubistvo u Belvilu: Evo šta je negirao na suđenju

Osvrnuo se i na saučesnike

  • 2

U Palati pravde danas je održano pripremno ročište za ubistvo u Belvilu. Svi su optuženi, kako saznajemo, negirali krivicu osim Lazara Tejića koji je priznao da je izvršio krivično delo, ali ne i kvalifikaciju po kojoj se radi o teškom ubistvu.

Tačnije, smatra da nije počinio ubistvo na podmukao način. On je, takođe, kako saznajemo, rekao da ostala četvorica nemaju ništa sa tim delom.

Sledeće ročište je zakazano za 23. novembar i tada će svi izneti odbranu.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice okrivljenih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil. Svi optuženi se terete za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od najmanje 10 godina zatvora, a kao najviša im se može izreći i doživotni zatvor.

Optuženi su Bojan Kovačević, Ivan Nikčević, Lazar Tejić, Dušan Kokoruž i Filip Ivanović.

Tejiću, koji se sumnjiči da je bio neposredni izvršilac tereti se i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tejić i Ivanović su odranije poznati policiji. Tejić je u valjevskom zatvoru za maloletnike izdržavao kaznu zbog pokušaja ubistva. Na slobodu je izašao prošle godine i od tada je radio u obezbeđenju jednog prestoničkog kluba.

Ivanovićevo ime dospelo je u javnost kada je u avgustu 2014. na njega pucano u rodnom Cetinju. Za napad se sumnjičio kasnije ubijeni Nikola Ćupić za koga se govorilo da je blizak „kavačkom klanu”.

Tokom istrage, ronioci MUP-a Srbije pronašli su u kanalu pored reke Save dva pištolja za koje se pretpostavlja da su korišćeni tokom Mirkovićeve likvidacije.

Zanimljivo je da je policija otkrila da osumnjičeni Tejić pre zločina nije umeo dobro da vozi bicikl, pa je danima pre ubistva vežbao da bi na njemu mogao da pobegne.

Video: Uhapšen i treći osumnjčeni za ubistvo u Belvilu: Rasvetljena brutalna mafijaška likvidacija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zakon

    13. oktobar 2021 | 16:29

    Kako neko ko je osudjivan može da radi kao radnik obezbedjenja.Jesmo li mi koji smo polagali za licencu plaćali 300 eura da nam kriminalci uzimaju posao.

  • Peko

    13. oktobar 2021 | 18:58

    Dozivotna za ubice i precistis sa tim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA