≫ 

Isporučen Peka Kartel, za kojim se tragalo 4 godine zbog ubistva žandarma u Nišu

U žrtvu je pucao pet puta i pogodio ga u grudni koš, trbuh i u noge od kojih je ubrzo preminuo

  • 13
Predrag Todorov

Foto: Facebook

Predrag Todorov, za kojim se tragalo zbog ubistva iz 2017. godine, izručen je iz Berlina srpskim organima gonjenja po poternici koju je za njim raspisao Viši sud u Nišu.

Todorov je na poternici bio zbog ubistva izvršenog 2017, čija je žrtva bio bivši žandarm. Od ponedeljka je u pritvorkoj jedinici KPZ u Nišu. Za njim postoje poternice zbog krivičnih dela izvršenih u Beogradu, nasilničkih ponašanja, nedozvoljenog držanja oružja, trgovine uticajem i ugrožavanja javnog saobraćaja.

U roku od 48 sati biće priveden na saslušanje u Viši sud u Nišu. Sudija za prethodni postupak trebalo bi da sasluša Todorova povodom pritvora, koji mu je određen dok je bio u bekstvu i da podluči da li će rešenje o određivanju pritvora ostati na snazi, potvrđeno Tanjugu. Nakon toga, niško tužilaštvo će prvi put saslušati Todorova, koji je do skoro bio nedostupan pravosudnim organima Srbije.

Podsećamo, Saša Mihajlović zvani Butra (36) iz sela Berevce, u Štrpcu sa prebivalištem u Nišu ubijen je 24. avgusta 2017. godine oko 4.30 časova na Keju Kola Srpskih sestara u Nišu. Za njegovo ubistvo, osumnjičen je Predrag Todorov (27) zvani Peka Kartel, koji je prema informacijama iz istrage, u Mihajlovića ispalio pet metaka iz pištolja, pa pobegao.

Mihajlović je bio pripadnik niškog odreda Žandarmerije, a povod krvavog obračuna je bila svađa oko Mihajlovićeve devojke. Njih dvojica su se od ranije mrzeli, jer je Todorov u jednoj prilici udario šamar Mihajlovićevoj devojci.

Kobne noći obojica su bili u kafiću “Loko”, na Keju Kola srpskih sestara. Mihajlović je prišao Todorovu i kazao mu da nisu “rešili problem” zbog šamaranja njegove devojke.

- Todorov je izašao iz kafića ali je poslao svog prijatelja da pozove Mihajlovića da i on izađe napolje. Kada je bivši žandarm to uradio, Todorov je ispalio jedan hitac u vazduh, ali mu je Mihajlović odgovorio da se ne plaši, nakon čega je on u njega ispalio pet hitaca - kažu naši sagovornici iz istrage.

Hitna pomoć je odmah došla na mesto tragedije i preuzela teško ranjenog mladića, ali je on preminuo na putu do Urgentnog centra.

Mihajlović je zadobio pet prostrelnih rana u grudni koš, trbuh i u noge od kojih je ubrzo preminuo. U Kliničkom centru je potvrđeno da su pola sata pokušavali da ga reanimiraju, ali da nisu uspeli da ga spasu.

Nakon ubistva, Todorov je pobegao, pa je policija raspisala potragu za njim. Na mestu krvavog obračuna policija je pronašla pet čaura ispaljenih iz pištolja kalibra 7.65 milimetara.

I ubica i žrtva su poznati u niškom kriminalnom miljeu.

Mihajlović je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana i dva meseca jer je 2008. godine u alkoholisanom stanju izazvao saobraćajnu nezgodu, u kojoj je teško povređen jedan Nišlija a zatim pobegao sa mesta nesreće. Takođe, protiv njega su podnošene krivične prijave zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti i falsifikovanja novca.

Kriminalni dosije Todorova, takođe je, pozamašan. Njemu su podnošene prijave zbog zloupotrebe oružja, nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama, ugrožavanja javnog saobraćaja i izazivanja opšte opasnosti.

U novembru 2016. godine Todorov je iz pištolja pucao i u “Kubo klubu” u Nišu. Tom prilikom je ranio šankericu K. S. (21) koja je bio povređen list noge, i M. M. (46) kojem je povređena peta. On je pobegao, ali je ubrzo uhapšen. Međutim, suđenje za krivična dela izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenu proizvodnju, držanje i nošenje oružja, čekao je na slobodi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trange-frange

    19. oktobar 2021 | 11:08

    Cuj, Peka kartel! Buuuaaahahahaha🤣🤣🤣

  • Sandra

    19. oktobar 2021 | 11:10

    Imao krivični dosije i bio i dalje u žandarmeriji 🙄

  • Qwer

    19. oktobar 2021 | 13:28

    Ovom "dobrom" momku samo doživotna može da bude prepreka da ne nastavi sa "delatnošću" kojom je jedino znao da se bavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA