≫ 

Pao Nišlija koji je krao novac iz budžeta namenjen za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije

Novac je uzimao iz budžeta Republike Srbije

  • 0
Okružni, Centralni zatvor, CZ

Foto: Milena Đorđević

Pripadnici odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu u saradnji sa policijom uhapsili su N.R. (27) zbog sumnje da je izvršio krivična dela za neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti kao i krivično delo pranje novca, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Osumnjičeni je odgovorno lice privrednog društva "R-CONSULTING" i udruženja "Unija pravnika niškog Pravnog fakulteta" i tereti se da je na portalu Poreske uprave elektronski podnosio poreske pijave u kojima je lažno prikazivao da u ovom privrednom društvu i udruženju rade zaposleni koji rade u drugim preduzećima za druge poslodavce.

N.R. je potom na ime navodno novozaposlenih radnika uzimao novac iz budžeta Republike Srbije, namenjen za ublažavanje ekonomskih posledica prouzrokovanih epidemojom korona virusa i na taj način protivpravno prisvojio 2.796.471 dinara i oštetio državni budžet, navodi se u saopštenju.

Video: Radnici EPS- a snimljeni u restoranu kako primaju mito

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA