≫ 

Kako su braća "Jojke" povezana s ubistvom Đokića zbog crvenog auta: Nešto se ne uklapa u priču

Različita veštačenja koje je naložilo Više javno tužilaštvo privode se kraju, a ono što je do sada utvrđeno je da svi tragovi pripadaju ili ubici ili žrtvama

  • 5
Goran Džonić Porodica Đokić

Foto-kolaž: Facebook/Goran Dzonic, Shutterstock, Privatna arhiva

Vozilo koje pripada majci braće K.M. i K.M. iz Moravca, koja se nalazi u inostranstvu takođe je izuzeto kao moguć dokaz u istrazi ubistva tročlane porodice Đokić čija su spaljena tela pronađena 2. oktobra u ataru ovog sela.

Nakon hapšenja ove dvojice braće, a na osnovu optužbi prvoosumnjičenog Gorana Džonića da su bili inspiratori svirepog zločina, osim vozila "porše kajen" koje pripada jednom od njih, organi gonjenja su odlučili da se pozabave i "renoom tvingom" zatečenim u njihovoj garaži. Ovo iz razloga što su svedoci pominjali da su uoči zločina navodno u Moravcu viđali nepoznati crveni automobil, ali je baš takvo vozilo i Džonić opisao kao ono kojim su se braća Jojke vozili u noći ubistva.

Prema njegovim tvrdnjama, crvenim vozilom upravljao je D.P. iz aleksinačkog sela Nozrina, inače dobar prijatelj uhapšene braće za kojim je, zbog njegovih navoda, raspisana poternica jer se nalazi u inostranstvu. Dalje je tvrdio da je to vozilo pratilo "folksvagen pasat" u kojem je bila porodica, jedan od braće K.M, ali i on do mesta zvanog Dudine Bare.

Kako je dalje naveo, kada su stigli na mesto planirane likvidacije, naređeno mu je da pređe u crveni automobil, dok su Đokići ubijani.

Međutim, kako saznajemo, sa vozilom koje je zatečeno kod uhapšene braće, postoji nekoliko stvari koje se ne uklapaju u njegovu priču.

- To vozilo nije crvene već bordo boje, u noćnim uslovima izgledalo bi još tamnije nego što jeste. Zatim, on tvrdi da je automobil koji su braća navodno koristila imao petoro vrata, a "reno tvingo" koji je izuzet ima samo troja. Ništa za sad ne ukazuje na to da ovo vozilo ima bilo kakve veze sa zločinom - objašnjava naš sagovornik upoznat sa ovim slučajem.

Kako saznajemo, različita veštačenja koje je naložilo Više javno tužilaštvo privode se kraju, a ono što je do sada utvrđeno je da svi tragovi pripadaju ili ubici ili žrtvama. Od sledeće nedelje tužilaštvo bi trebalo da počne sa saslušavanjem svedoka, među kojima i dvadesetogodišnjeg mladića iz Moravca, koji je nevoljno umešan u nezapamćen zločin. Njega je Džonić dan uoči ubistva zamolio da ga preveze do Moravca, nakon što je skuter ostavio na mestu između sela Tešica i Trnava gde je planirao da spali automobil svog brata od tetke, kako bi se dvotočkašem vratio kući.

Beogradski advokat Mladen Magdalenić obišao je u Nišu svoje klijente za koje kaže da su uvereni da će se njihova nevinost dokazati.

- Oni se ponašaju onako kako bi se ponašao svako ko je nevin u pritvoru. Nije im svejedno, ali su svesni da protiv njih ne postoji nijedan dokaz jer ništa učinili nisu. Očekujem da će se na slobodi naći i pre isteka 30 dana koliki je maksimum pritvora određenog rešenjem sudije za prethodni postupak - kazao je Magdalenić.

Osim Džonića i braće K.M. i K.M, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u pritvoru se nalaze i njegovi sinovi S.Dž. i M.Dž. koji su takođe osumnjičeni za teško ubistvo za koje je zaprećena i kazna doživotne robije.

Video: Ovo je put kojim se kretao Džonić od mesta ubistva do mesta gde je spalio automobil

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    28. oktobar 2021 | 18:27

    Rialiti ubistvo!Tako ste nas zamajavali sa ubistvom one pevačice

  • Duda

    28. oktobar 2021 | 17:02

    Mozda su samo nalagodavci, a on izvrsilac.Ma sve ih drzati do sudnjeg dana.Pa gde je onda ostatak novca ako je deo nadjen kod Dzonica.Meni svi deluju prevejano.

  • DARKO 100%

    28. oktobar 2021 | 16:34

    Na dozivotnu svu trojicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA